Fredagsmys

Inget fredagsmys med Tvåan den här veckan heller. De skulle ha kompisar på gourmetmiddag, så gamlingarna fick dra sig tillbaka till backstugan. Jag träffade i alla fall svärsonen och barnbarnet på Systemet. När jag skulle ta en korg hörde jag plötsligt någon pipa ”Ninni, Ninni, Ninni” och det var lilla S som vinkade glatt och bankade på plexiglaset som skilde oss åt.

Imorgon är det dags för högskoleprovet. För ca en månad sedan ringde Trean och frågade om de kunde få låna pengar till avgiften. Det var sista möjligheten, så det brann i knutarna som vanligt. Jag undrade om de verkligen var nödvändigt för honom att göra provet. Att hans fru vill är inte så konstigt, men Trean själv har inga planer på att söka någon utbildning. Då kröp det fram att han också ville göra provet bara för att återigen få bättre resultat än lilla frun. Fisig inställning, enligt mitt förmenande.

För tillfället är Trean eld och lågor för den byggfirma han och en polare startat. De har en massa jobb just nu, men jag ser framför mig en utveckling a la Tusenbröderna. Trean har tillbringat tid på fel sida om lagen förut och jag har inga illusioner kvar. I paketet med lån till startavgiften låg också önskemål om barnvakt. Idag ringde Trean och avbokade barnvakteriet. Han skulle förmodligen inte orka upp imorgon. Det fysiskt ansträngande jobbet kräver sin tribut. Pengar i sjön än en gång.

Matlagningsvinet är upphällt och påbörjat. Nu återstår bara matlagningen, entrecote med ädelostspenat och sallad. Det är också fredagsmys.


Kommentarer
Postat av: Christina

Jasså du har också matlagningsvin?
Tycker att det fodras när man lagar mat, på helgen alltså, inte varje dag:)
Låter riktigt gott, hoppas att det smakade?
Ha en trevlig lördag

2006-04-01 @ 08:03:20
URL: http://bjorkhaga.blogspot.com
Postat av: Stefanalice

Hi, how did you have the time to update you web site if you are so busy as your picture in your home page ? Good luck for your interesting links pages.

2010-02-24 @ 10:09:33
URL: http://stefanalice.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0