Tekniktrött

Välkommen till teknikfeber, bloggen som tröttnar tvärt.

Eftermiddagen var totalt bortkastad. Först försökte jag mig på att synka nya mobiltelefonen med datorn. Det sket sig både med bluetooth och med kabel, hur jag än försökte och jag försökte verkligen i nästan två timmar. Jag eskalerade problemet till IT-service, som skickade en junior. Han försökte med samma framgång som jag. När min telefon ringde smet han.

Sen slängde jag bort ytterligare två timmar på ett ”icke-problem”. Innan dess upptogs delar av förmiddagen av ett vimsigt möte på vårt systerföretag, där en förvirrad projektledare försökte bringa ordning i tillvaron utan att lyckas särskilt bra.

I telefonbrottningen tippade jag ner mitt tangentbord på golvet. Det hamnade uppochned och smulorna som dolde sig under tangenterna skulle kunna föda en afrikansk by. Och ändå är inte tangentbordet det snuskigaste på ett kontor. 

För att glädja alla andra kontorsslavar vill jag delge er resultatet av en amerikansk undersökning. Enligt den är kontorets värsta bakteriehärdar, i tur och ordning
1. telefoner

2. skrivbord

3. kranar på dricksfontäner

4. handtag på mikrovågsugnar

5. tangentbord

På ett skrivbord är det i allmänhet 400 gånger så många bakterier som på en toasits. Konklusion: Imorgon jobbar jag i gummihandskar (+ lite till).


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Det där lånade tangentbordet jag satt vid i ett par veckor var verkligen äckligt. Men jag fixade inte att göra rent det. Skillnaden skulle blivit för stor! Han skulle märkt att det ljusnat när alla klibbiga fläckar var borta, ägaren. Jag fegskitade mig och sa att han borde skaffa ett som är ergonimiskt bättre...

Har just vänt på mitt, det var inte så farligt.

2006-11-29 @ 23:56:46
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Junitjej

Frktjatlund: Det var rejält med steg du gick! Synd att det inte hjälpte. Det var säkert så att vinnaren använde stegräknaren som maraccas. Ger stegräknaren utslag om man cyklar? Då tar man ju inga steg egentligen, men man rör sig.
Hur kom du på ditt bloggnamn?

2006-11-30 @ 06:19:50
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: johannapannan

nämen hoppasan. Det är lite äckligt när man tänker på vilka bakteriehärdar som finns runt omkring en. Men vad gör man? Man kan ju knappast sanera varje dag? Bäst att ha munskydd och handskar

LÄngesen jag tittade in hos dig känns det som. Hoppas att allt är bra, trots problem med bluetoothen
Ha en bra dag idag.
kram

2006-11-30 @ 07:31:06
URL: http://johannapanna146.blogg.se
Postat av: Quid Vis

Jag brukar tömma mitt tangentbord vid veckostädningen. Fattar inte vart smulorna kommer ifrån.

2006-11-30 @ 12:02:51
URL: http://quidvis.blogg.se
Postat av: frktjatlund

AnnaA: Du kanske inte har den fula ovanan att knapra skorpor vi dator? Lägg dig inte till med det.

Junitjej: Jag vet inte hur det är med stegräkning och cykling, men man förlorar steg när man går i trappor. Det har något med att man rör höften annorlunda. Fröken Tjatlund heter guvernanten i Det blåser på månen. Barnen tycker att liknade henne.

Jag har fått löfte om ytterligar assistens med mobilen under morgondagen.

Sorry, men jag veckostädar inte själv på jobbet.

2006-11-30 @ 16:16:24
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0