Veckans vemod

Ich weiß nicht was soll es bedeuten,

Daß ich so traurig bin

Ja, var kommer plötsligt svårmod från? Kan det vara vanligt höstdepp? Att jag fått vänta för länge på timmen som sommartiden snodde från mig i våras? Eller den hurtfriska artikeln i ICA-kuriren med rubriken ”Städa dig smal”? Jag har för fasen städat hela mitt liv, inte är jag smal för det. Eller kan det vara den adresserade inbjudan till föreläsningen ”Vad händer i kroppen efter 50” med mottot ”Vått & torrt under livet”?
tred
Dessutom blev jag ett offer för gårdagens storm. Först höll jag på att blåsa av Skanstullsbron. Det hade inte varit någon vacker syn. Sen klippte det här vackra trädet till mig när jag passerade. En gren lossnade och träffade mig i ansiktet, rakt på överläppen. Så nu har jag en liten fläskläpp.

Jag gick ner med sopor, flaskor och returpapper. Det var givetvis stopp i sopkarusellen, så jag fick agera fastighetssköterska. Alltid är det någon hyresgäst som skickar ner en binge tidningar bland vanliga soporna och sånt sätter sig på tvären direkt.

Det som sänkte mig rejält, var att tanken slog mig att jag är som mamma i ännu en vana: lördag förmiddag ägnas åt tvätt och städning. Då bestämde jag mig för att muntra upp mig själv. Vädret är ju i alla fall strålande och en promenad till Pocket shop kan lätta sinnet.

Dagens bokskörd
Ett givet köp var Orhan Pamuks Snö. Sen stod en kvinna och pratade sig varm för en författare inför två väninnor. Jag har inte läst något av honom så jag smyglyssnade och tog själv ett exemplar av Douglas Kennedys Den gåtfulle fotografen. 

Nästa köp var Änglarnas stad av Heidi von Borns. Hon har skrivit böcker sen 1956 och jag upptäckte henne först i somras.

Jag ser fram mot horisontalläge i soffan!


Kommentarer
Postat av: Inga M

Du lägger ut fina bilder på Din blogg. Vilken storlek gör Du dem till?

2006-10-29 @ 09:54:27
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Ers Larik

Har urlänge försökt få tag på Istanbul av Pamuk - också går karlskrället och vinner nobelpriset. Hur kul är det för en annan? :)

2006-10-29 @ 14:38:13
URL: http://andrenius.blogspot.com/
Postat av: frktjatlund

De gamla bilderna är inscannade från papperskopier och de nyare har jag tagit med en Sony digitalkamera. Jag tar ibland upp dem i paint och beskära dem något. Annars publicerar jag dem i normalstorlek, rätt upp och ner.

Ja, fy vad oförskämt att vinna på det sättet. Han kunde åtminstone väntat tills du hittat boken.

2006-10-29 @ 18:31:41
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0