Kakelspektakel

Gårdagens utflykt var lyckad. Som vanligt var fröken Slarvmaja ute och cyklade. Inte skull vi se på kakeltillverkning. Jag hade bara läst rubriken på inbjudningspapperet utan glasögon och sett att det stod något om kakel. Det var kakelslottet Sturehov som vi skulle till och titta på alla fantastiska kakelugnar.
sturehof
Det blev båttur på Mälaren med lunchbuffé, guidad visning av slottet med en man som pratade som värsta kulspruta. Alla var djupt bekymrade över när och hur han andades. Efter rundturen hade lite tävlingar och sen båttur till Drottningholm.

På Drottningholms Värdshus intogs middagen. Det var en tvårättersmeny bestående av löjromstoast med citroncremé och till varmrätt fick vi grillad hjortytterfilé med potatispuré smaksatt med Västerbottenost. (Det blir många accenter i matlistor.)

På finare ställen serveras aldrig potatismos utan puré. När hovmästarinnan rabblade upp menyn verkade publiken bli gladast över moset. Vitt vin till förrätten och rött till varmrätten och på det kaffe + avec.

Vi var några som avslutade kvällen med en öl på pub, men vi var hemma i hyfsad tid ändå.

Spänningsmomentet på dessa tillställningar är vem som ska få årets Benganpokal. Bengt var en hantverkare som alltid hade grundat före avfärd och därför kunde bli rejält på röken. Han har slutat och det är ingen som riktigt axlat hans mantel. Under kvällen fanns det ett par stycken som utmärkte sig något, men ingen som föll ur ramen så att den var värd en pokal. I alla fall så länge som vi var med.

Mäns klädsel är inte så varierad och de flesta män i sällskapet (50% av 60 pers) var i stort sett klädda likadant. Jeans, smårutig skjorta med ljusblå botten och översta knappen uppknäppt. På det en V-ringad tröja.

Det var större variation på damerna, men både jag och frun till M:s jobbarkompis hade liknande outfits. Svart top, kulört kjol, svarta leggings och svarta ballerinaskor. Flera undrade om vi ringt varandra innan. Det hade vi inte och det kunde ha varit ännu värre. Hon hade på sig en veckad kjol som jag har en likadan, men i annan färg.

Så är det när man har H&M som klädleverantör. Ge mig en grupp på fler än 30 kvinnor och man kan ge sig på att några ha lika plagg.

Jag har inte sett något i pressen om man gripit den där 31-åringen som våldtog 11-åringen och misshandlade barnvakten plus moder. Undrar om han gjort en ”Wolfgang”?


Kommentarer
Postat av: johannapannan

men visst är det typsiskt när man är klädd likadant. man börjar undra. En gång var hela vårt arbetslag klätt i rött och svart och det hade vi inte pratat om. haha.

roligt med utfärder. kram

2006-09-07 @ 07:35:46
URL: http://johannapanna146.blogg.se
Postat av: Christina

Låter trevligt och så snygg kakelugn sen.
Det här med kläder ja, det är roligare att handla på ställen som inte massproducerar kläder och då är risken mindre att man är klädd som grannen.
Ha det gott

2006-09-07 @ 10:39:58
URL: http://asfalblomma.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0