Nya uppenbarelser

Nu tror jag att min två senaste svarta hål klorinbehandlats.

1. Låneböckerna har materialiserat sig igen. Jag hade tydligen lagt dem på hatthyllan. Sen hade en 25 cm längre familjemedlem velat bli av med en flaska låssprej och med hjälp av den puttat in mina böcker så jag inte såg dem längre.

Idag hade jag anledning att ta fram en stol för att plocka ner en annan grej och voila, där skymtade jag böckerna!

2. Glasögonen låg plötsligt på golvet under köksfönstret. I söndags, när vi var nio personer som skulle äta, flyttade vi ut matbordet från fönstret. M satte sig vid kortänden av bordet och rev i samma veva ned allt som låg i köksfönstret. Mina glasögon låg tydligen där. Men de for inte ned på golvet, som övriga prylar, utan hamnade bakom elementet. Och plötsligt i morse släpptes de ur sin fångenskap.

Jaha, jag är väl ingen "strålis" och det är ingen som tar sig in och gömmer prylar när jag vänder ryggen till.

Idag hörde jag en som använde begreppet "sväva på målet" i betydelsen att man missat/glömt målsättningen. Jag har alltid trott att målet i det talesättet åsyftade talet, dvs att man uttrycker sig luddigt. Har jag rätt eller har jag rätt??

Kommentarer
Postat av: SolSkuggan

Se där det som var förlorat har vänt åter..
Det var ju skönt. Vi har just betalat biblioteket för en barnbok som varit borta en tid. Och vips fanns så stod den att finna i fickan bakpå passagerarsätet.
Glasögen blir en helt annan kostnad..
Dessbättre vill jag nog ge dig rätt vad anbelangar "sväva på målet" Luddig, osäker kanske till en del. Upplever att det också används om någon börjar tveka, ta tillbaka det beslutade, sagda.
Det här med ord uttryck citat är kul och ännu kuligare att få veta ursprung och betydelse.

2006-09-03 @ 22:04:24
URL: http://solskuggan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0