Febrigt

Idag glöder verkligen Söder, temperaturen är redan över 27°C. På Zinkens IP riggar man för fullt för kvällens festival. Min tanke var att vi kunde planka lite genom att låna Tvåans lägenhet. Från deras vardagsrum ser man halva anläggningen och hör säkert det mesta.

 

Men icke; lägenheten är utlånad till andra och även om de är släkt till släkten så misstänker jag att de inte uppskattar att tant och farbror kommer över och kräver att få häcka där.



 

- Oj, vad många det är som slutat röka, brukade mamma säga när det var ovanligt många dödsannonser i tidningen. Lördagar är en sådan dag och i dagens DN såg en annons ut så här

 
image224

Kattvärlden måste vara skakad!

 

Så här säger GP om sina riktlinjer (DN verkar ha problem med sin webbsida)

"Ett exempel på icke accepterade variationer är när de efterlevande vill ha med sällskapsdjur som närmast sörjande i annonsen.
Den begränsningen möts inte alltid av förståelse av de anhöriga och det är väl möjligt att tidningarna framöver blir tolerantare på den punkten.
Men jag tror inte att alla de, som finns med som sörjande i andra dödsannonser på sidan, skulle uppskatta att i princip jämställas med ledsna hundar eller katter."

 

Men DN kanske har en mindre strikt policy. För ett tag sedan hade någon en PC som kors.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Jag stödjer DNs policy, inga husdjur i dödsannonser. Men det kanske går att göra en egen avdelning för djurs sörjande och tjäna lite pengar på det också. Fast då kommer väl Djurens rätt och ylar om diskriminering. De envisas ju med att betrakta djur som bärare av människovärde och alltså innefattade i principen om allas lika värde.

2007-08-12 @ 09:23:03
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Annaa M

Nå, vi ska väl vara glada så länge inte amaryllisar och pelargoner insisterar på att stå som sörjande.

2007-08-12 @ 19:09:18
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Det lär vara en tidsfråga Annaa. Enligt forskningen så står pelargonerna och darrar när man nyper av blad och till och med om man "misshandlar" blomman bredvid. Det lär ska vara mätbart. Äggen som är kvar i kartongen darrar också mätbart när ett av dem tas ut och knäcks. Fast ägg i dödsannonser?? Där går nog i alla fall gränsen. Men växter är nog en tidsfråga, vänta bara tills vi har fått ett förbund som heter "Växternas rätt" och en "Växtskyddsföreningen" och dy.

2007-08-12 @ 23:43:19
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Precis. Jag ser framför mig Lars Anrells dödruna författad av två engelska pelargoner som slagit sina rosa klasar ihop.
Kan katter och hundar blogga, så är väl inte steget långt till att blomsterspråk kommer i testform.

2007-08-13 @ 08:09:16
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0