Fredagsförbannelser

Sex ting är det som Tjatis hatar,
ja, sju ting är avskyvärda för hennes själ.

 

Vägarbeten

Inte vägarbeten i största allmänhet. Jag begriper att man behöver hålla efter och hålla män sysselsatta. Det handlar om de arbeten, som drar igång 5:57. Speciellt de i korsningen Hornsgatan-Ringvägen och som innebär att man får en vision av hur Ranelid har det i huvudet.

 

Hår

Inte hår i största allmänhet. Jag har själv en tjock kalufs på huvudet. Utan här handlar det om hår som inte har kontakt med sin ägare. Speciella rysningar framkallar människor som håller på och grejar med sitt hår i närheten av min mat.

 

Tånaglar

Inte naglar i största allmänhet. Mina är faktiskt riktigt näpna. Här handlar det om oklippta, långa läbbiga saker som sticker fram ur herrsandaler. Ännu större vämjelse framkallar sorgkanterna.

 

Tofflor

Inte tofflor i största allmänhet. Jag hasar själv runt i ett par Birkenstock. Nej, det är de anskrämliga Foppatofflorna som ger mig rysningar. Det borde finnas en lag på att ingen, absolut ingen, får förflytta sig med sådana tofflor utanför sin egen tomtgräns.

 

Kontorslandskap

Inte kontorslandskap i största allmänhet utan sådana som jag tvingats arbeta i. Som tur är har jag fortfarande eget rum och slipper plågas av andras musiksmak. Men det fanns en period i mitt liv när jag var ofrivillig åhörare till både Radio Viking och Lugna Favoriter.

 

Kameror

Inte kameror i allmänhet, de är riktigt användbara. Det är fråga om kameror jag glömt ta med mig. För det gör jag oftast, jag har aldrig med mig kameran när jag borde. Och är den med glömmer jag att ta ur den ur väskan. Så nu har jag börjat dokumentera omgivningen med hjälp av mobilen.

 

Utsikter

Inte utsikter i allmänhet, somliga kan vara riktigt lysande. Nej, här handlar det om utsikten från Skanstullsbron, inte Årstaviken utan själva gångbanan. En sträcka som Gatukontoret glömde. Så dra ingen vals om hur rent Stockholm är. Då kan jag riktigt gå igång.


image233
(Utsikt från en bro)

Kommentarer
Postat av: frktjatlund

Dä ha va ba fö mycke neggotankar. Skärpning!

2007-08-23 @ 01:44:34
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Tomnatasha

NICE AND WONDERFUL SITE

2010-12-02 @ 14:51:58
URL: http://tomnatasha.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0