Global Positioning System

43270-225


Så här hade vi det på semestern. Det var maken, jag och Ingrid. Ingrid, den lilla färgglada fyrkantiga saken, hon var en fripassagerare med en ängels tålamod. Aldrig att hon blev sur och irriterad. Hon var så påfrestande trevlig att jag vid det här tillfället är på väg att kasta ut henne.

 

Det var inte hon som sa

- Men för helvete, jag sa ju sväng höger! Varför tar du vänster? Det är vänster i nästa korsning.

 

Nej, det kom aldrig några förebråelser eller otidigheter ur hennes mun. Bara repliker som

- Räknar om rutt. Kör 500 meter, gör en U-sväng.


Det var som att ha med sig Lis Asklund i bilen, så förstående och välvillig, så man kunde kräkas. Ibland blev hennes inställsamma sätt lite väl jobbigt. Ja, vi ruttnade helt enkelt på henne och vi körde fel bara för att hon skulle vara upptagen med att räkna om rutter. 


Norska kan fungera som rena uppåttjacket och när vi behövde vakna till kopplade vi över till norska Nora som glatt gav direktiv

- Kjör in i runnkjöring. Hennes positiva sätt att gå upp i slutet av uppmaningarna gjorde oss faktiskt betydligt lydigare.

 

Men även om både svenska Ingrid och norska Nora var både hjälpsamma och tjänstvilliga, så måste man fortfarande ha kartor för att veta vart man ska. En lite skärm med detaljuppgifter kan aldrig ge den överblick som man också behöver.

(Varför heter rösten Ingrid? Om norskan heter Nora så borde svenskan heta Svea.)


Kommentarer
Postat av: Inga M

Fast de är lite luriga de här GPSarna. Ibland är de inte uppdaterade på ombyggnation av vägarna. När vi kör från Stockholm så börjar hon i burken hysteriskt kräva :
- GÖR EN U-SVÄNG NU!
Och den rösten är inte att leka med i det läget. Vår tant i burken är verkligen sträng när man har kört fel. Men på den här vägen så är det hon som alltså inte är uppdaterad och hon vill gärna ha oss en bit ifrån nuvarande väg. Vid några andra tillfällen har vi tvingats köra genom städer trots att det finns förbifart.
Luriga kärringar är det. Undrar alltså varför det alltid ska vara en hon. Det borde ju kunna vara en man med lite stävt hes och sensuell stämma! Typ James Dean eller så!

2007-08-13 @ 23:36:16
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0