Lunchsnackis

Jag vet att jag är lite långsam av mig, men under dagens lunch dök ämnet farliga lekplatser upp. Folk ondgör sig över att organiserade lekplatser är för trista och barn vill egentligen helst bygga kojor.

 

Precis, vi syrror använde strykbrädan och tillhörande filt som bas, när vi byggde kojor inomhus som barn. Otroligt nog lyckade vi aldrig tippa kojan över oss, men jag skulle vilja se den förskola som skulle försvara sig när något barn i deras vård tagits in på sjukhus på grund av olycka med icke godkänd lekutrustning.

 

Jag lärde mig själv en läxa när Trean var 5-6 år. Han och en kompis ville göra en iskana i slänten utanför.

- Bra idé, tyckte jag och mindes hur jag stod på fötterna nedför en isbacke utanför skolan.

 

Efter ett antal vattenhinkar och ivrig väntan på att vattnet skulle frysa, var det bara å åk. Men en kvart senare kom Trean krypande uppför trappan; benen bar inte. Han hade dammat in i ett träd och brutit benet.

 

Sen kom lunchsnacket in på gamla ämnen, som rullator i trappuppgången och hur fruktansvärt synd det är om gamlingar som nekas utrymme för sina hjälpmedel. Jag ser rubrikerna framför mig:

- Svenska Bostäder tillät rullator i utrymningsväg. Tvåring brann inne.

 

Nästa grej tog jag upp; Astrid och stekpannan. Ta fram en gamling och allt blir plötslig OK. Det är inte synd om Gamla Hundar, de måste också lära sig sitta.

 

Regler är regler för oss paragrafryttare. Basta!


Kommentarer
Postat av: Anonym

vilken energi, blir impad och matt, när jag läser, det är varmt nu,
det enda jag får till är;
- kyrkan har problem med tros-frågor!

2007-08-08 @ 22:49:21
URL: http://latmasksamtal.blogg.se
Postat av: Anonym

nazzarna segrade ju i ett demokratiskt val i Tyskland 1932, demokratin har ju en baksida 50,1 styr över 49,9, men som styrform är den, den minst dåliga,
när överklassen (inkl. den socialdemokratiska adeln) fattar för många dåliga beslut, och maten tryter, då blir det en light variant av demokrati med upplopp, påkar och pikkadoller, då blir det fest i Kapernaum!

2007-08-09 @ 08:34:04
URL: http://latmasksamtal.blogg.se
Postat av: Anonym

Att man inte dog när man var liten. Kommer ihåg barndomens bygglek där man själv fick bygga sin klätterställning. Tänk er att ge barn i sjuårsåldern såg hammare och spik, det skulle aldrig hända idag. Ungarna är ju så oerhört bortklemade av skyddande curling föräldrar.

2007-08-09 @ 09:27:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0