Salt suger

Här gör forskare djupdykningar i arvsmassan för att identifiera skurkgenen på kromosom 16, den som styr sötsuget. Jag saknar den helt och hållet. Möjligen hade jag den före puberteten, men sen föll den bort till förmån för annat sug.

 

Nej, jag gillar helt enkelt inte söta saker. Naturlig sötma är OK, som i frukt och bär. Jag kan ibland i forskningssyfte pröva med en liten hörna choklad, men mer än så ger mig kväljningar. Många trugare tror att jag försöker göra mig märkvärdig, men så är det inte. Andra ger beröm för min ståndaktighet, men det är ingen som helst prestation för mig att avstå.

 

Blir jag sugen på något, så är det salta saker. Går jag in hungrig i matvaruaffären, så kommer jag ut med saker som oliver med ansjovis, inlagd sill, rökt lax, chips och cashewnötter.

 

Nu kräver jag lite undersökningar som inkluderar saltsugare, en snabb identifiering av saltgenen och medicinsk behandling. Allt annat är diskriminering!


Kommentarer
Postat av: matrixa shamanen

aha - där är jag helt dàccord - salta och beska smaker - ja, det är min grej - sötsaker kan jag knappt få i mig!! Men goda oliver, salta kex, en fanastisk ost, ett torrt vitt vin osv osv...ahhh...nu hoppas jag innerligt få se dig på min utställning här snart - den är på kocksgatan 18, galleri kocks, vernissage 14 sep vid 16-tiden - mn jag skickar gärna en inbjudan till dig - har jag din mailadress - ska kolla..kram

2007-08-22 @ 21:06:43
URL: http://shamanen07.blogg.se
Postat av: bibi

Är det sant att det finns en kromosom 16 som styr sötsuget? I så fall, har jag den kromosomen! Kul att läsa om en annan farmors bestyr. Välkommen att hälsa på mig. www.bagrell.blogspot.com

2007-08-22 @ 22:07:24
Postat av: frktjatlund

matrixa; jag har redan fått en mail med din inbjudan och ska försöka komma till utställningen.

2007-08-22 @ 23:21:08
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Nicoline på

Den sötsliskiga genen är nog vanskapt hos mig. Jag håller med dig. Hellre frukt, oliver och nötter.

2007-08-23 @ 00:49:02
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0