Veckans affärer

Nu undrar jag hur det egentligen står till med Konsum Stockholms ekonomi? Butiken här vid Zinkensdamm gör mig orolig.

 

Igår fanns det inget, absolut inget färskt kött i köttdisken. Jo, lite visset griskött i ett hörn och det intresserar mig inte det minsta. Idag var det väldigt, väldigt glest i juicehyllan. Den ekologiska var helt slut. Överhuvudtaget påminner hela affären om matbutikerna i gamla Östtyskland, saker man behöver tar helt enkelt slut utan att nya varor tillkommer.

 

Ettan säger att han frågat varför och svaret är

- Vi har leveransproblem.

Min misstanke är att leverantörerna är ovilliga till leverans p g a betalningssvårigheter. Vilken leverantör vill inte leverera? Är KK en tidsfråga?

 

Ica, min andra livsmedelsleverantör skickar ut en stamkundstidning. Det här numret är på temat Mat som passar hela familjen. Fembarnsmamma Katerina Janouch förordar soppor och påstår att soppa är poppis.

 

Då undrar jag hur hon burit sig åt. Mina barn vägrade soppa totalt, grytor dög knappt. De krävde kött för sig, grönsaker för sig och absolut inte hopsåsat. Först i vuxen ålder uppskattade de mustigare grytor, soppa vet jag inte om de gillar ens nu.

 

En arbetskamrat berättade en historia på barn- och sopptemat. Han frågade sonen vad de fått till lunch på dagis. Sonen sa

- Lite konstig mat var det. Vi fick sås.

 

Så ofta hade de serverat soppa hemma hos sig.

 

Nu över till bilaffärer. Jag ringde och frågade Peugeot i Sätra om de kunde tänka sig att köpa vår bil. Det kunde de inte konstigt nog. För två år sedan var det annat ljud i skällan; bättre bil fanns inte. Har den blivit så mycket sämre på den tiden?


Kommentarer
Postat av: Annaa M

På såna där föräldrabloggar så rekommenderar alltid praktmorsorna att man ska ge barnen närande sellerisoppor kokta på märgpipa i stället för korv och pommes. I beskäftiga krönikor i föräldrar och morstidningar också. Jag har alltid undrat över de där morsornas barn. Om det inte är de som glupskast kastar sig över skräpmaten på barnkalasen. Fast mest av allt tror jag att alla de där morsorna ljuger. De serverar inte alls några sellerisoppor kokt på märgpipa.

2007-08-16 @ 20:20:59
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Och serverar de soppa, kan jag garantera att de blir tvugna att muta de stackars barnen med "Ta två skedar i alla fall. Annars får du inga pannkakor"

2007-08-17 @ 09:22:24
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0