Minimesserschmidt

Senast vi åt med Treans familj halkade samtalet av naturliga skäl in på vaccineringar, långa flygresor och risken för blodproppar. Det naturliga i sammanhanget är att vi åker till Asien om ett par veckor och Treans familj åker till Thailand i slutet på veckan.


M fick proppar i benen efter fem timmar på 10000 meters höjd så 15 timmars flygning ger en hög gruvfaktor. Trean undrade om han hade anledning att vidta åtgärder för egen räkning.


- Stödstrumpor under flygningen kan aldrig skada, menade jag.

- Men är det verkligen nödvändigt?

- Nödvändigt och nödvändigt, men när Tvåan var hos gynekologen efter pappas proppar, blev hon ombedd att sluta med P-piller omedelbums, med tanke på den ärftliga dispositionen.


Då vaknade Noa och visade sig vara en sann Sandbergare (läs Besserwisser).

- Det heter inte pepiller, utan pupiller.


Vi avstod från att förklara vem som hade rätt och fel i ämnet.


Kommentarer
Postat av: Nicoline på Fädernegården

De är ju för ljuvliga de små barnen.
Ha ett Gott Nytt År!

2007-12-31 @ 19:19:35
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: Inga M

Med sådan klokskap kan det inte bli fel!

Jag som aldrig flyger undrar förstås om man inte får gå omkring i flygplan under flygtiden, istället för att sitta stilla så många timmar i sträck. Det borde väl kunna förebygga proppar att ta lite promenader då och då med tåhävningar. Kanske på toaletten om det ser fånigt ut. Fick mig till livs en gång i tiden av en proppdrabbad bilförare att det hjälper att då och då vicka på fötterna upp och ner. Då hjälper man skjutsa-upp-blodet-genom-benet-systemet på traven. Fast jag ska nog inte uttala mig eftersom jag som sagt aldrig befinner mig i flygplan och inte har någon erfarenhet.

2008-01-01 @ 08:24:58
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0