Pecunia non oleat

Nu har jag varit så där dum igen och ägnat dagens ljusa och en del av de mörka timmarna åt arbete. Lönebeskedet låg, som tack på toagolvet och väntade. Maken hade haft fräckheten att öppna det i tron att det var hans eget. Det blir rapport på det, sa jag och kände mig kränkt. Ta och kolla igenom handväskan och mobilen när du ändå är i farten.


Eftersom jag är överhopad med beredskap och jour alla kommande helger, så sa min chef att han var beredd på förhandlingar om kompensationsledighet som lite smörjmedel. Men mitt lönebesked skvallrar med svart på vitt att mer ledighet inte är så lockande. Jag hinner ju inte ta ut den ledighet jag är berättigad till.


Från tidigare år har jag 12 sparade semesterdagar. Till det kommer 11 dagar av årets semester och därtill 55 timmar i kompsaldo. Ändå har jag tömt kompsaldot i utbyte mot pengar ett par gånger det här året. Nej, hit med kosing istället för ledighet.


Idag fick vi årets julklapp av företaget och med hänsyn till mina julfirande kollegor avslöjar jag inte något om innehållet. Men som min förrförre chef sa: Jobbar man bara tillräckligt länge på bygget, så kan man få ett riktigt användbart kök.


Nu har jag kunnat släppa min handfasta ledning av användarna och varit riktigt produktiv. Dagens program med stort P skapade månadsstatistik i ett excelark. Beställaren, som egentligen inte visste hur hon ville ha det, blev vederbörligen impad.


Min MCS blir bara värre och värre. Ikväll fick jag huvudvärk av en kvinna, som satt bänkraden framför mig på ett möte. Hon hade på sig en vaniljstinkande parfym, som gjorde mig minst sagt illamående. Speciellt som hon satt och fläktade med ett papper hela tiden och spred stanken åt mitt håll.

image297

Det är inte så att jag är allergisk mot parfym, det är bara vissa typer av lukter som ger mig huvudvärk och får mig att må illa. Vi hade tidigare en alldeles egen stinkbomb i form av en porslinsblomma. Den hade jag inga problem med, men kommer det in en "väldoftande" Shalimartant i tunnelbanevagnen, så stiger jag av.


På jobbet kör jag med sist-in-stategin; jag medvetet lite sen till sammanträden, speciellt på förmiddagarna. En av avdelningscheferna brukar vara välpreparerad med lukter, så jag behöver välja sittplats efter att hon parkerat sig.


Kommentarer
Postat av: matrixa shamanen

AFTER CHRISTMAS - det finns ett liv efter julen!!

Kom och mingla på vår konstfest med vernissagecocktail som pågår i två dagar - 4 jan kl 17-21 och 5 jan kl 13-20
(och därefter öppet 12-19 tom 9 jan.)

Det är delar av FAOS - gruppen som ställer ut på Galleri Kocks, kocksgatan 18.
Denna gång tre bildkonstnärer och en pärlmakerska - och dessutom alltså lite trevligt festande!

VÄLKOMMEN!

Petra/shamanen/sallyklee

2007-12-20 @ 16:31:12
URL: http://shamanen07.blogg.se
Postat av: F

Det där med dofter är så konstigt. En och samma parfym kan dofta så olika på olika människor. Mysk var ju så himla populärt för några år sen, och på en del människor var det ok, men vissa människor luktade nästan kattkiss, jag tyckte det var en vidrig lukt.

2007-12-20 @ 19:50:18
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Annaa M

Åh gamla Shalimar... men tvi vale för Poisson, den här kräkframkallande! För att inte tala om Anais anais, finns inte värre. Sant, det är så olika vad man småkräks av.

2007-12-21 @ 01:48:14
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Anonym

parfym på karlar är fjolligt, helt värdelöst, parfym på kvinnor, är vanligtvis överskattat.
semester är överskattat, tacka vet jag övertid och beredskap.
hörru - ha en bra jul

2007-12-23 @ 19:44:51
URL: http://latmasksamtal.blogg.se
Postat av: systergullan

Jag önskar dig en riktigt god jul!
/systergullan

2007-12-23 @ 21:43:56
URL: http://systergullan.blogg.se
Postat av: Inga M

Ville bara titta in och önska Er en riktigt God Jul!

2007-12-24 @ 00:30:55
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Jag ville också titta in och önska dig en God Jul!

2007-12-25 @ 01:38:44
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: frktjatlund

matrixa; Tack för inbjudan. Jag får se vad schemat tillåter.

Det är sant att samma parfym luktar olika beroende på vem som har den. Men mysk är oftast läbbig, vem som än har den.

Sen är det här med parfymnamn en egen avdelning. Det hörs ju att Poisson hemsk. Eller Opium vad vill man säga med det namnet? Då föredrar jag Eternity; den luktar inte så starkt, men doften består.

Tack för alla hälsningar! Hoppas helgerna uppfyller allas förväntningar.

2007-12-25 @ 11:43:38
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0