Styckeverk

Man skulle kunna tro att den som är projektledare ska se till att ett projekt rör på sig och att själva rörelsen går åt rätt håll. Så är det inte utan jag har slitit som en bäver och ringt femtielva samtal för att få snurr på processen. Klockan 16:39 landade filen äntligen hos mottagaren.


Nu ska det bli intressant hur betongsuggan Gustav Arnesson agerar på fredag nästa vecka. Han är beställare och projektledare och dessutom den som varit värsta bromsklossen. Det märkliga är att jag ännu inte sett människan, men på fredag ser jag framför mig hur han åmar sig som en tupp för att alla förändringar, som han motarbetat, fungerar utan mankemang. Då planerar man att ha gravöl för det gamla systemet och utropa "Länge leve det framtida".


En av dagens kvällstidningsrubriker är att styckmordsläkarna talar ut. Jag har en "när jag mötte Lassiehistoria" med obducenten. Inte så att jag någonsin träffat honom, men väl hans fru. Han var gift med en syster till en av våra nära kompisar från förr i världen.


Vår kompis och hans familj emigrerade till USA i början på 1980-talet. Vi hälsade på dem några år senare och då berättade han den förfärliga historien om hur hans syster dödats av sin make. När sen styckmordet valsade runt i pressen la vi ihop två och två och kom fram till att detta handlade om Christers syrras man.


Då, när Christer berättade om hur familjen var övertygad om att systern dödats av sin make svalde jag familjeversionen med hull och hår. Men det var långt innan jag hört talas om strypsex och andra underligheter. Och alla försök till upplivningar av fallet har lagts ner. Men så här i efterhand ställer jag mig frågande till hela domslutet i styckmordsrättegången. Hur kan man dömas till styckning utan att samtidig dömas för mord? Och hur kunde vittnesmålet från allmänläkarens före detta fru väga så tungt?


Kommentarer
Postat av: BABBELDROTTNING

Hoppas du får en mysig kväll, hälsningar BabbelDrottning! =)

2007-12-04 @ 21:41:23
URL: http://BABBELDROTTNING.BLOGG.SE
Postat av: frktjatlund

Jorå, vi såg en rulle halvsovandes i varsin soffa.

2007-12-05 @ 21:52:35
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0