Idag känner jag mig …

Kränkt
I min brevlåda ramlar det in riktad reklam till mig. Kring jul får jag, inte så överraskande och inte ensam, tiggarbrev från diverse hjälporganisationer. Jag inbillar mig att avsändarna hoppas på att jag ska känna ett stygn i samvetet över att jag har det så bra som jag har det och skicka några kulor deras väg. Hittills har de fått tji, jag har mer direkta vägar för mitt dåliga samvete och hjälper där jag ser att pengarna när fram.

American Express är också flitiga med erbjudanden, de har en massa kort i olika färger, som de hoppas ska låta frestande. Men jag står emot. Maken däremot, muttrar varje gång över att han inte är intressant för Amex och känner sig diskriminerad.

Före semestern kom Åre med ett glassigt erbjudande om skiddagar. Varför? Jag har inte skidat sen barnen var små och då höll jag mig hjälpligt på benen i barnbackarna. Vad kan jag ha gjort för att vara intressant i vinterlandskap?

Men idag kom själva kränkningen: Ett erbjudande att prenumerera på Hemmets Journal! Varför var det så upprörande? Under alla år var den tidningen mammas självklara läsning. Den hade allt hon tyckte om: korsord, intervjuer med avdankade, gamla stjärnor, horoskop, siare, matrecept, illustrerade med mer eller mindre oaptitliga bilder, och framför allt helt osannolika historier ur ”verkliga livet”.

Avdelningen med mycket läsande ur verkligheten, återanvände mamma personligen. Jag kunde sitta och bläddra lite slött i hennes veckotidningar medan hon malde på om någon händelse i ”hennes” liv och ett, tu, tre kom jag till ett uppslag, som skildrade det hon pratade om. Det märkliga var att händelsen kunde utspela sig i Australien.

Glad
Jag gnällde över com.hem och det meningslösa i att vara tvungen byta bort digitalboxen från upc när de köpte över ruljansen. Det är därför en speciell glädje att meddela att den nya, med inspelningsbar hårddisk, är såå mycket bättre. Bättre meny, bättre bild, möjlighet till ”bild-i-bildvisning” osv. Som extra bonus har vi för tillfället också tillgång till varenda kanal com.hem har på programmet, inklusive filmkanalerna.

Dessutom funkar min stora fina bildskärm till datorn nu. Och M var för trött för att blanda till ny fogmassa, även för att påbörja tapetseringen. Jag är bara granne med kaos än så länge.

Kommentarer
Postat av: matrixa shamanen

kortis bara; har nu ändrat i min text - tack för ditt påpekande!! Det blev ju alldeles galet bara pga en felsyftning!
varma hälsningar!!

2007-02-21 @ 05:47:39
URL: http://shamanen07.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0