Mormors nedersta hylla

Nu hade vi inte bara en skräplåda när jag var liten. Det fanns också ett utrymme som var reserverat för mormor och det blev ett himla liv på morsan om vi vågade oss på att nyttja det för våra prylar. Trots att mormor bodde i mörkaste Småland och bara hälsade på oss en enda gång.

– Vad har jag sagt om att lägga saker på mormors nedersta hylla? var mammas anklagande fråga när man lämnat kläder på golvet. Jag googlade på begreppet och det verkar som vår familj är ensamma om det hyllplanet. Inte en enda träff.

Mammas tjat hade ingen bestående verkan på mig. Jag tillhör den slarviga delen av mänskligheten och använder ofta sovrumsgolvet som mellanlagringsplats. Mina syrror verkar vara mer lättpåverkade och lydiga och har fortsatt kamma mattfransarna, helt i mammas anda.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Här har Du en annan slarvig dotter till ordentliga föräldrar.

Jag var hela min uppväxt en "slarvmaja" och det innebar inte bara ett evigt bevakande över var jag lade mina grejer utan också ett ständigt beklagande inför andra människor om mitt hemska beteende.

Tänk, inte förrän jag var i 30-årsåldern och själv mamma till tre så insåg jag att det var mina föräldrar som var ovanligt pedantiska, inte jag som var ovanligt slarvig. (Fast jag blev slarvigare sedan, lite som senkommen protest)

2007-02-05 @ 09:57:15
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0