Nya verksamhetsområden

Då och då uppstår ljusa idéer i mitt huvud om olika alternativa sysselsättningar. Det kan vara bra att ha i bakfickan, man vet aldrig vad som kan hända. Mina arbetsuppgifter kan rätt vad det är outsourcas till Indien. Programmerare är mycket billigare och bättre på andra sidan klotet.

Två restauranger i min regi:

Systrarna Persson/Horseradish Inn
En restaurang där allt som serveras innehåller pepparrot, ungefär som Bröderna Olsson på Folkungagatan, fast de kör med vitlök. 

Lite husman, som pepparrotskött eller frukostkorv med pepparrotssås. Fiskrätter med min egen uppfunna avocadoröra med pepparrot. Passar utmärkt till alla former av lax. Ett aber är att jag inte kan komma på någon efterrätt som skulle platsa. Men jag är fruktansvärt dålig på efterrätter överhuvudtaget.

Inget tjafs
Förebilden är en restaurang i Los Cristianos på Teneriffa. Idén går ut på att det finns bara tre rätter på menyn; en med kött, en fiskrätt och en vegetarisk. Inget daltande med kunder där man tillgodoser olika önskemål. Rätterna ser ut som de gör, pronto.

Bara två olika viner att välja mellan, ett rött och ett vitt. OK, de som vill ha öl kan få välja mellan en sort.

Båda mina syltor ska ligga i Noho, som motvikt till det lite hippare Sofo. Noho, que? Självklart North of Hornsgatan, mina hemtrakter.

På originalet var det alltid lika spännande om det kom tyskar in på restaurangen. Tyskar ska alltid krångla till det vid beställning och de blev bryskt behandlade av ägaren. Ibland blev kunderna arga och lämnade stället.

I vårt kvarter ligger Sushirian Inget Tjafs. Ägaren har väldigt bestämda åsikter. Jag försökte i början med beställningen
– En stor sushi, men jag vill byta tigerräkorna mot lax.
– Det gåj inte.
– Vaddå, det går inte. Det är väl bara att byta?
– Nej, det gåj inte.

Nähä, då får jag väl ta en laxsushi istället. Och det har alltid gått bra.

Mitt nästa område är tidningsbranschen. Kan Amelia Adamo, så kan nån.

Fula hem
En tidskrift för vanliga människor. Första numret kan ha mitt eget hemmakontor på omslaget. Sen kan jag skicka ut M med dold kamera. Han får komma in i många hem och får bli min egen Janne Josefsson. Ibland kommer han hem och berättar om badrum from hell eller sovrum som ger mardrömmar.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Jag brukar ständigt ha såna här alternativ-sysselsättnings-projekt på gång.

Fast mitt handlar mest om en kulturell hamburgerbar, med riktiga hamburgare på riktigt kött ett alternativ nöt och ett alternativ älg.

Tidskrift är väl en rolig idé. Om Du ska göra som Amelia så ska Du själv posera på framsidan i varje nummer!!

DEt där med fula rum tror jag inte på. Det kan innebära att vänskapskretsen blir minimal framöver.

2007-02-08 @ 13:46:06
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Jag tänkte mig mer nedslag i hem som inte bebos av vänner. Såna risker kan man inte ta.

Mitt alternativ till egna nunan på framsidan, var just mitt eget fula rum. Men så många utrymmen har jag inte att de räcker mer än ett kvartal.

2007-02-08 @ 21:41:15
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0