Recycling

Jag har tidigare basunerat ut hur duktigt vi har röjt i skåp och lådor. Även garderoberna har fått sig en duvning. Fler av makens plagg åkte ut. Jag själv har hållit undan betydligt bättre, så det bara några skor som rök.

På 80-talet hade vi en städning i en pälsaffär på Östermalm och ägaren erbjöd oss att köpa något plagg till oss själva. Det var precis när djurrättsaktivisterna började göra sig hörda, så jag avstod. Men maken köpte en jacka. Det var ingen egentlig päls, utan en pälsfodrad tygjacka. Han fick den för 5000 kr, mot 25000 för vanliga kunder.

Jackan har använts flitigt under riktigt kalla vinterdagar. Omgivningen kunde knappt ana att den var fodrad med något svindyrt skinn. Jag kan inte komma ihåg vad det var för djur som råkat illa ut. Hur som helst, den jackan åkte i grovsoporna. Manschetterna och nederkanten var nötta och började fransa sig lite grann. 

På nedre botten i vår port bor en något vinddriven kvinna i 50-årsåldern. Hos henne kommer och går en och annan ännu mer vinddriven person, oftast män. Varje gång man går förbi och någon öppnar, stinker det gammal öl och cigarrettrök om lägenheten. 

Igår öppnade någon, närmare bestämt en man och vad hade han på sig? Jo, M:s pälsfodrade jacka. Först blev M sur och fick lust att säga något, men sen stillade han sig och vi enades om att det bara var bra att mannen ifråga kunde hålla sig varm och så mycket elegantare än tidigare.

Grovsoporna kan vara rena rama skattgömman.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Minns när vi tvingades åse hur en av stadsdelens mest bedagade damer hasade omkring i Mannens gamla vita loafers storlek 45, han hade köpt dem på panikrea i akutsituation och jag var så glad när jag äntligen lyckades slänga dem.

Minns också grannen L som var så glad att hon hittat ett helt stort bylte med fullt användbara sängkläder i grovsoprummet. De såg ut som om någon bara rullat ihop en obäddad säng och slängt den. Så var det också. Det var Grannen B som legat och dött i sin säng och inte hittats precis första dagen. Chockad son hade bara hivat de rätt läskiga sängkläderna i containern i grovsoprummet utan tanke på att någon skulle gå och rota. Han kände ju inte Grannen L som fick oss andra att alltid säga: "Ska vi verkligen lägga det här i soporna, är det inte bättre att bära det direkt till L?" Vi frågade aldrig vad hon gjorde med de likstinkande sängkläderna.

2007-02-23 @ 16:18:05
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Minst sagt, läbbigt! Tack för att du delar med dig, det är såna kommentarer som gör det värt att fortsätta blogga.

2007-02-24 @ 10:07:09
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0