Handlingsfrihet

Vad gör man med oplanerad frihet? Jo, den kan användas för en tur till Ikea. Vi bestämde på stående for att en elfte Billyhylla skulle göra sig i vardagsrummet.

Nu är varje besök på Ikea en fruktansvärd påfrestning på äktenskapsbandet av tre skäl

  1. Min make tillhör den minoritet av män som har väldigt bestämda och extrema åsikter om heminredning.
  2. Han ska alltid gå in i varuhuset via utgången. Orsaken är att det är skadligt att handla på fastande mage. Några femkronorskorvar slinker lätt ner. Men det ställer till med logistikproblem. Hur får man fatt i varuvagn t ex?
  3. När vi ska leta upp saker i tag-självlagret tycker M att det är fusk att kolla på datorn i vilken hylla man ska hämta prylen.
 

Det har hänt att vi blivit rejält osams på Ikea. Så nu har jag ett förslag till Ingvar: Istället för att då och då erbjuda hjälp av en inredningsarkitekt, satsa resurserna på att erbjuda instant familjeterapi. Det skull jag nappa på.

Nu blev det en Billyhylla med extra överhylla. Vi hade tänkt oss dörrar också, men man hade ändrat designen sen senast. Sen åkte det med några vin- och cocktailglas av bara farten.

Vi hann med att se en trevlig film, Lavendelflickorna. Bra skådisar och vackra landskapsbilder.


Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården

Jag har två vita fina Billyhyllor med glasdörrar... tyvärr ser glasdörrarna nu ut på ett helt annat sätt. Gissa om jag blev besviken. Nu går det ju inte att öka ut med flera likadana Billy... Suck!

2007-01-19 @ 18:03:20
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Ja, visst är det retfullt. Billyändringar borde förbjudas!

2007-01-19 @ 19:21:00
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Inga M

Är inte så säker på att familjeterapi är lösningen. Jag skulle kunna tänka mig ett gubbdagis istället där man kan lämna in gubben under shoppingturen. Det bör ligga nära kassan så att de kan bidraga aktivt till betalning och bärande när det är dags för final....

Gubbdagis kunde bestå av Clas Olsson + pub + satellitteve eller nåt sånt. Då skulle man kunna kvittera ut mannen där, god och glad. Själv skulle man också vara god och glad.

Eventuella barn borde också kunna lämnas in på lämplig avdelning med tillsyn. Gärna äventyrsbad, dataspel, film eller nåt.

Shopping ska vara njutbart för alla....
Det handlar inte bara om att införskaffa ett visst antal varor, det ska ju vara njutbart också....

2007-01-20 @ 01:20:25
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Jo, gubbdagis vore finfint. Men dessvärre avviker min make från vanliga manliga intressen. Heminredning är roligare än Claes Olsson. Sport ointressant. Däremot skulle pubvarianten alla gånger så hem.

2007-01-20 @ 13:19:33
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0