Rublikklipp

Lärare ofredade 13-åringar
Och … Jag tyckte att lärarna ofredade mig hela tiden när jag var i den åldern. Var det inte oförberedda prov så kom de med läxor över helger och lov. Eller gav oförskämt låga poäng på inlämnade uppgifter.

Kvinnors hjärnor skapta för städning
Städar man inte med andra kroppsdelar? Jag körde en lunchgallup i ämnet. Eftersom vi alla var svenska kvinnor uppstod konsensus på två punkter.

 

  • Män städar bättre än kvinnor.
  • Kvinnor städar bättre än män.

 Vad menar man med att städa bra? Är det resultat eller effektivitet man eftersträvar?

Jag kan bara tala för egen del. När jag städar fnattar jag runt i hela lägenheten. Oj, där ligger ett par smutsiga strumpor på vardagsrumsgolvet. In i badrummet med dem. Hoppsan, varför ligger tomrullen på handfatskanten? Men usch vad kladdig spegeln är. Gnugga, gnugga. Ut med tomrullen i soporna. Nämen, nu har mjölken stått framme halva dagen. Nej, jag kanske ska ha en kopp kaffe. Just det, dammsugaren står och brummar i vardagsrummet. Det var ju det jag höll på med.

Så lullar jag på så länge tiden räcker eller det inte finns något mer att åtgärda. Maken däremot tar ut dammsugaren, dammsuger och ställer i bästa fall in den i städskåpet igen. Han städar så där fokuserat, som bara en man kan. Resultatet är inte så oävet, heller.

Morgonens gnäll har runnit av mig. Nu ringer M och meddelar att förvaltaren lovat oss golvslipning också. Det var en trevlig nyhet.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Mina erfarenheter av städning är ungefär desamma så länge jag hade några. Mannen t o m hivade upp stolarna på köksbordet när han skurade under. Skulle aldrig falla mig in. Jag fnattar runt mellan stolarna med moppen medan jag torkar spisen eller nåt.

2007-01-17 @ 16:50:45
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Moster Mjölgumpa

Det är kanske så ibland att den kvinnliga egenskapen att kunna göra mer än en sak samtidigt inte alltid är positivt. Vi springer runt och gör lite här och lite där utan riktig koncentration på något. Kanske skulle det var bättre att fokusera på en sak i taget, eller....? Nej, glöm vad jag sagt, för visst är vi kvinnor lite bättre ändå.

2007-01-17 @ 20:56:39
URL: http://mjolgumpa.blogspot.com/
Postat av: frktjatlund

Bättre? Jag vet inte, kanske annorlunda. Men jag är väldigt mycket annorlunda än många kvinnor och i vissa avseende väldigt lik många män. Men att fnatta runt är nog ett kvinnligt drag, trots allt.

Sen Anna, har du verkligen inga erfarenheter av städning längre?

2007-01-17 @ 23:38:11
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0