Hårresande

Idag gick jag tidigare från jobbet för att ägna mig åt Arga leken. Ju argare jag stirrade, desto argare blev motståndaren. Efter 45 min enades jag och motståndaren att det blev oavgjort och jag betalade 320 kr för nöjet.

 

Det är en kuslig upplevelse att tvingas blänga på sin egen spegelbild sådär länge; hos frissan kommer man inte undan. Hemma slänger jag knappt en blick i speglarna och det händer att jag får vända i hissen när hisspegeln avslöjar en tandkrämsfläck i nyllet.

 

Min frissa gillar hårda tag och masserar hårbotten med en kraft, som alltid är lika överraskande. Människans späda yttre skvallrar inte om så starka nypor.

 

Varje gång jag är där och mitt huvud far fram och tillbaka under knådningen, tänker jag på ett radioprogram om människors ensamhet i Stockholm. En man illustrerade hur hans liv såg ut med:

- Den enda människa, som någonsin tar i mig, är hårfrisörskan jag brukar gå till.

 

Kan man leva mer isolerat i en storstad?

(Av tradition bloggar jag alltid om hårklippningar. Det blir lättare att avgöra när det är dags för nästa besök.)


Kommentarer
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Sist jag ägnade mig åt samma sak (arga leken som inte längre blev en lek) så fick jag ytterligare en kalldusch. Frissan hade fräckheten att ta hundra spänn extra av mig för att hon ansåg att mitt hår var tjockare än andras.

2007-07-25 @ 20:48:47
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: Inga M

Jag gillar inte heller att tvingas glo på mig själv i timmar hos frissan. Har kommit på att man kan få en paus från "utsikten" genom att ibland hålla läse-tidningen i spegelhöjd.
Sen Nicoline, apropå 100 spänn extra för tjockt hår. Jag är vid varje klippning fascinerad av att min frissa kan ta lika mycket av mig som alla andra med tanke på att jag bara har lite feschliga testar till hår och det är klippt på blinken. Antar att Din frissa drar av 100 spänn på såna som jag då i logikens namn. (Måste gå in o kolla den frestande reklamen här på bloggen just nu!)

2007-07-26 @ 09:00:47
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Inga M

Asch, nu försvann ju reklamen om svallande Hollywoodhår!

2007-07-26 @ 09:02:41
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Frissors prissättning är värt en utredning. Själv undviker jag de med alldeles för låga priser, jag misstänker att de inte kan ha rent mjöl i påsen vad gäller skatter och avgifter.

2007-07-26 @ 10:36:39
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0