Heureka

Igår upptäckte jag en maträtt. Jag skriver upptäckte, för den kanske redan finns. Min svägerska syster, som är journalist med specialisering på mat, brukar påstå att hon uppfinner maträtter. Men jag vet att det mesta redan är uppfunnet i den vägen. De flesta matskribenter modifierar bara andras uppfinningar.

 

Min lilla upptäckt hade sin upprinnelse i att frysen innehöll alldeles för mycket lax. Då kombinerade jag tinade laxbitar med favoritsaker från kylen; Jamon Serrano, chèvre och lite creme fraiche. Resultatet blev alldeles utmärkt.

 

Så jag kanske lägger planerna på att bli en ny Deckardrottning på hyllan och satsa på mat istället. Här kommer första utdraget ur min nya bok Jättegott Tjatis.

 

Lax i mörk kostym

500 g laxfilé

8 skivor Jamon Serrano (lufttorkad skinka)

tunt skivad chèvreost

en gnutta creme fraiche

 
  • Värm ugnen till 225°
  • Skär laxfilén i portionsbitar och ta bort skinnet.
  • Täck fiskbitarna med ostskivor.
  • Linda om fisk och ost med skinkskivor, så att de är helt täckta.
  • Ta lite creme fraiche i botten av en ugnsfast form.
  • Lägg fiskpaketen i formen och stek fisken 25 min i ugnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0