Stötande

Men vi hade i alla fall tur med vädret! Och inte bara det, vi hade det riktigt trevligt också mellan diskussionerna. Eftersom jag, enligt vederhäftig källa, kommit upp i no-bullshit-time-åldern skulle jag kunna säga att semester var öken. Gissa om folk på jobbet skulle sätta fikat i vrångstrupen om alla var så där bittert uppriktiga och erkände att det kostar på att ha familjemedlemmar inpå sig 24 timmar om dygnet.

 

En kollega, vars man jobbar med sena butikstider, erkände att det var lättare att komma överens när man inte träffas så mycket.

 

Det kostar på att börja jobba också efter tre veckors ledighet. Så nu funderar jag på en ny karriär. Vad sägs om Deckardrottning? Först skriver man en någotsånär genomtänkt bok, för att sen langa ut det en snabbt hoprafsad publikation per år. Kan John Grisham, så kan nog även jag. Liza Marklund kan jag inte uttala mig om; jag har inte orkat fullfölja första boken.

 

Scenariot är följande

En kvinnlig programmerare, vi kan kalla henne Victoria, som arbetar finansbranschen är less på jobbet. Hon börjar sakta men säkert närma sig den ålder när kvinnor blir "osynliga". Ingen hör eller ser henne längre. Andra yngre och mer hungriga medarbetare tar allt större plats. Hemmet är inte heller detsamma sedan barnen skaffat sig egna liv.

 

Miljarder kronor passerar varje dag genom datasystemen på företaget. Att få några rännilar att kila åt annat håll är inte så svårt, inte heller att sopa igen spåren. Problemen uppstår egentligen när det är dags att få loss försnillat kapital.

 

En dag ringer en man från en utländsk storbank.

- Vad sa du att du hette? undrade kvinnan.

- Birger Wetterstam.

- Ursäkta att jag frågar, men kommer du från Södra Förorten?

 

Det gör Birger och eftersom de en gång gått i samma klass bjuder han på middag, när han för en gång skull är i Sverige. Efter några Irish Coffee sent på kvällen kommer samtalet in på den perfekta kuppen. Victoria har hela planen klar för sig. Det hon väntat på är en medförbunden som kan sprida hennes miljoner på otaliga konton och nu fanns han där.

 

Så istället för att utföra den perfekta kuppen, skriver jag om den. Sen är det bara att håva in miljonerna och då kan även jag skaffa mig ett hus på Solkusten. Och varje år krafsar jag ner lite mer i samma stil och kommer bara hem för att Sommarprata lite någon gång i juli.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Sätt igång för sjutton! Och skriv menar jag. Det är ett bra uppslag. Det har lyckats förr i grova drag så varför ska det misslyckas nu. Du kan ju skriva det vet vi! Du har inget att förlora.
Skrattar lite när jag läser om detta med att det kan vara påfrestande att umgås tajt med familjen under semestertider. Inte många skulle våga erkänna det annat än på en anonym blogg. Bloggen är väldigt bra till att förmedla livsvisdom.
Annars ser det ut som en intressant resa!
Välkommen hem förresten, Du har varit saknad!

2007-07-23 @ 19:27:47
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Annaa M

Ungefär något sådant jag tänkt mig också. Särskilt sedan jag med avsmak beskådat de nio välbärgade ungkarlar som vännen Veronica presenterade mig för på Irland. JA 9 stycken. En tyckte hon visserligen passade bättre för Äldsta i ålder, men det var inte riktigt åldern som var den stora haken.

2007-07-23 @ 20:47:04
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Annela

Det låter som förskingringen på 35 miljoner eller vad det var från Försäkringskassan. Att pytsa ut till olika konton var precis vad han gjorde, gav svärmor 200 000, betalade sina och andras skulder m.m.

2007-07-23 @ 22:16:00
URL: http://www.annelas.blogspot.com
Postat av: frktjatlund

inga; Jag önskar att jag hade den rätta uthålligheten för längre texter.
annaa; En ungkarl i handen är bättre än 9 på Irland? Äh, jag vet inte om det stämmer; unkisar stinker ofta. Varför har ingen velat ha dem hittills?
annela; regel numero uno: Inga pengar till släkten. Allt ska in på olika nummerkonton i Schweiz, där bara Vickan kan nå dem.

2007-07-24 @ 10:11:45
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Jag måste säga att jag gillar no-bullshit-time-åldern. Välkommen tillbaka från semestern. Du har varit saknad.

2007-07-25 @ 20:44:09
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0