Mission possible?

Mission 1  dvd-filmen
Uppgiften inleddes redan på söndag kväll. Vår tjuriga speldosa behöver övertalning innan den gör som jag vill. Det gäller att memorera i vilken växlare skivan placerades, sen trycka på knappen och be en stilla bön att maskineriet fattar att open betyder öppna. Ibland krävs det massor av påtryckningar eller att man fimpar strömmen totalt.

Filmen placerades, för säkerhets skull, på dörrmattan. Då ska man ju bara inte missa den. Imorse, precis när jag ska gå ut och böjer mig ner för att ta upp filmen, kommer jag på att jobbkoftan är nytvättad och ska med i ryggsäcken. Jag backar till badrummet, stoppar ner koftan och kliver ut i trappen.

Halvvägs till jobbet blixtrar det till i huvudet: Skit också! Filmen.

Mission 2  apoteket
Makens åkommor kräver vissa medikamenter. Finemang, jag passerar ändå apoteket Sälen på hemvägen. När jag går där på Skanstullsbron, gläds jag över att strumpbyxans tid snart är förbi den här säsongen. Då slår mig tanken att jag just tog det sista paret på morgonen.

Ingen fara, Åhléns har utmärkta tvåpack. Det blir 40 kr och som konsekvens tappar jag mitt egentliga ärende till apoteket. Maken blir inte glad och inte heller förvånad.

Mission 3  tvättmedel
Ica har förärat mig med tröstkuponger per post för att de bygger om butiken. En nätt rabatt på tvättmedel passar utmärkt. Jag går ju ändå förbi, OK några stegs omväg är det kanske. 

Få se, vad är det tvättmedlet står numera? Nästa borta vid mejerivarorna, tror jag. Just det, de sista äggen gick åt i morse. Vad bra att jag kom på det. En frukost utan ägg är verkligen ingen frukost.

Av tre ynka uppdrag misslyckades jag med samtliga. Min hjärna är inte som andras, helt enkelt.

Vi vänder på kuttingen
Eller ska jag se det hela positivt istället? Min hjärna funkar annorlunda, men ändå alldeles utmärkt! Jag lyckades i själva verket med alla tre uppdrag

1. ta med koftan till jobbet
2. köpa sista förpackningen med strumpbyxor
3. frukostäggen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0