Hushållsnära förtjänster

I svd blåser man upp uppgifter från Statisktiska Centralbyrån som ett fantasktiskt intresse för hushållsnära tjänster. Nu handlar det inte om att köpa tjänster utan att sälja dem. Starta städföretag kräver inga investeringar, möjligen en registreringsavgift, så vad säger den statistiken egentligen om marknaden?

 

Det ska bli intressant att se hur det går för de nya entreprenörerna. Hur många kommer att kraschlanda med stora skulder, framförallt till skatteverket? Jag har sett tillräckligt många nyföretagare förköpa sig på firmans pengar, pengar som egentligen borde reserveras för annat, för att sen inte kunna betala moms, arbetsgivaravgifter och skatter.

 

Ännu intressantare ska det bli att se vilka som kommer att ha råd att göra skatteavdragen för tjänsterna. Min fasta övertygelse är att det är övre medelklass som gynnas mest. Vad jag förstått kommer man inte kunna jämka för avdraget, så för att kunna göra ett avdrag måste man ha råd att ligga ute med motsvarande pengar.

Min fördomsfulla inställning är att de som nu betalar svart, kommer att fortsätta med det. Varför betala mer än man gör idag?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0