Dagens bikt

Jag läser i bladen att Axén Olin ska på spa. Det låter så enkelt och behagligt för somliga, även om det säkert inte är smärtfritt där heller. Andra får brottas med kommunen om resurser till behandling.

 

En period i mina tonår gick min bästis och jag på HUF, dåtiden MUF. På den tiden hade min kompis och jag skumma bevekelsegrunder för att göra det vi gjorde. Vi hade inga som helst åsiktsympatier med högern, så det var inte skälet till att vi gick till huffarnas möteslokal på Kungsholmen.

 

Nej, min kompis-kompis var däremot moderat ut i fingerspetsarna. Det var hon som drog med oss och vi lät oss villigt ledas. Huvudorsaken var att en huf-träff var ett slutet sällskap och i slutna sällskap gör man lite som man vill. Som att bjuda ungdomar på alkoholhaltiga drycker t ex.

 

Så dålig moral hade vi. Man kan lugnt säga att vi sålde oss billigt och efter att ha förställt oss en hel höst för lite yrsel, tyckte vi att det var nog. Men kompis-kompisen fortsatte och blev sen moderat lokalpolitiker i Blekinge.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0