Hela havet stormar

Det är alltid svårt att avgöra om gemene man är lika upprörda över olika "affärer" som mediedreven ger intryck av. Det som stör mig med alla avslöjanden, som fått ministrar och andra att avgå är dubbelmoralen.


Långtidssjukskrivna och arbetslösa misstänkliggörs och deras villkor försämras. Samtidigt gör de som fattar dessa beslut allt för att komma undan själva. Jag kan ha ett visst överseende med köp av svarta tjänster när det handlar om människor med begränsade resurser. Men inte när det handlar om folk med tillgångar långt större än flertalet.


Jag är benägen att hålla med Lena Mellin i analysen över situationen. Men hur ska Reinfeldt kunna hitta nya människor till förtroendeposter, människor som verkligen tål att synas i sömmarna?


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Egentligen är det hela rätt logiskt. Moderaterna står enligt tradition för ett klassamhälle där de som står längst ned ska arbeta mest medan tjuv och rackartrick för att ta sig fram är mer tillåtet ju högre upp man kommer. Inte alls konstigt att det är bland dem statsministern söker för uppdrag och tjänster som utnyttjande av svarttjänster etc är vanligt. Men som sagt, det blir väldigt svårt när man ska försöka hävda något slags allmänmoral som ska gälla även ministrar. Eftersom det där väljande folket egentligen inte accepterar klassamhället fullt ut. Som människor gjorde mer förr. Skulle man frågat min far så där 1972 skulle han tagit för givet att alla som hade makt också ägnade sig att "fusk och båg". Även om de mer sällan utsattes för granskning.

2007-11-03 @ 20:26:34
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: F

Problemet är väl att granskningen alltför ofta sker av mediarepresnetanter, i stället av ett internt opartiskt granskningsorgan,så vi tappar förtroendet för ett fungerande rättssystem. Nu får i alla fall jag en känsla av att granskningen inte längre är helt tillförlitlig, eftersom de tjänstemän som utför granskningen möjligen delar den lite mer tänjbara moralsynen, där man kan se mellan fingrarna i vissa fall. Om det inte gäller en kvinna, förstås. Då blir det stenhårda åtgärder utan pardon. En man däremot kan begå ganska grova moraliska överträdelser och kan gå fri ändå.

2007-11-04 @ 09:57:16
URL: http://neverkeso.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0