Intermezzo

Nu tar jag igen mig lite på rummet inför fördrink och middag. Imorse var det fullständig kaos i stockholmstrafiken Kollegan tog bilen och jag hängde på. Vi trodde att vi var ute i god tid med en och en halv timme för en resa som skulle ta 40 minuter. Det tog oss 40 minuter bara att ta oss från slakthusområdet till påfarten till Essingeleden vid Årsta. Det hade gått fortare att gå.

En av dagens föreläsningar var på temat Storebror ser dig och handlade mycket om hur tekniken kommer till storebrors hjälp. Ett exempel var från ett upplopp på en fotbollsarena i Holland. För att få fram vilka som befunnit sig på platsen begärde polisen utdrag ur telefonbolagens loggar. Där kunde man utläsa vilka mobiltelefoner, som registrerat sin närvaro i området. Så vi är alla lättspårade för överheten.


Den här lilla animationen illustrerar lite av den energi som USA lägger ner på att kriget mot terrorismen. I stort sett alla är skumma och potentiella skurkar.


Ett annat inslag tog också upp mobiltelefoni, men mera ur nyttoaspekten. Hur man kan koppla ihop olika meddelandesystem och omvandla mejl till sms och vice versa eller hur talmeddelanden blev till ljudfiler och skickas hit och dit. Så nu vet jag hur KappAhl och Lindex gör för att locka mig till konsumtion.

Det säger Pling! i mobilen
Hej <<NAMN>>! Välkommen till Lindexbutiken i <<ORT>>. Vi har just nu fått in nya <<PLAGG>>, som vi tror att du skulle gilla. Samtidigt vill vi passa på att ge dig  <<RABATT>> % på valfritt damplagg.

Sen är det bara att klippa och klistra från kundregistet.


Kommentarer
Postat av: F

Det är lite skrämmande hur mycket information som finns lagrad om oss. Det går att kartlägga nästan i detalj vad en människa har sysslat med.

2007-11-29 @ 19:25:04
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Anonym

att en del lärare tillhör begåvningsreserven, är inte på något sätt förvånande,
storebror ser dig - är dystert på sitt sätt,
det får bli anonymt mobilarrangemang, när man ska ut på vift och surfa på någon annans konto,
hej och hå,
en favorit i repris;
det var två bagare och en smet!

2007-11-29 @ 21:11:36
URL: http://latmasksamtal.blogg.se
Postat av: SolSkuggan

Skrämmande är det.. Då tänker jag också på alla barn som sitter på nätet och tror sig chatta med en kille på 14 från andra halvan av jorden.. Fast egentligen är det en pedofil på 45 några mil bort..
Nä fy för den lede..
I alla fall så vill jag önska dig en förträfflig 1:a advent käraste du..

2007-12-01 @ 20:29:45
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Ja, har man mobilabonnemang och betalar med kort så kan man lätt som en plätt kartläggas ända ner till toapappersförbrukning. Och Solskuggan, jag är glad att jag inte har tonåringar i dagens läge.

2007-12-03 @ 09:17:32
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0