Någon måste ta sitt ansvar!

Är det dags att ställa en rak fråga till etikettoraklet Ribbing. Jag söker utan att hitta, en regel för vem som är ansvarig för att nästa-kundpinnen hamnar på varubandet i livsmedelsaffären.

 

En snabbenkät bland vänner gav det entydiga resultatet: varje kund har ansvar för att markera var hans varor tar slut och nästa kunds varor tar vid. Det låter självklart, ingen vill betala någon annans varor.

 

Som kundregel nummer 2, meddelar konsumbloggen följande punkt:

  • Lägg själv dit "nästa kund"-pinnen, ingen vet lika bra som du var dina varor börjar och slutar.
 För att vara en regel är den alldeles för luddigt formulerad. Vadå själv? Inte ett ord om det är aktuell kund eller nästa. Eller har alla kunder ansvar för att avgränsa sina varor åt båda hållen? Så långt räcker inte pinnarna. 


Problemet är ofta tajmingen. Aktuell kund är fullt upptagen med att själv lägga upp på bandet och att förbereda betalningen eller så är avståndet mellan pinne och kund alldeles för stort. När pinnen äntligen är fri för omplacering har nästa kund avancerat alldeles för långt med sin vagn.

 

Det är såna här komplicerade problem som rör sig i min hjärna, när alla andra har intressantare saker för sig.


Kommentarer
Postat av: F

Beteendet hos olika kunder varierar stort. En del kunder placerar nästan aggressivt sin slutpinne och blänger lite på bakomvarande för att markera revir, medan andra inte alls lägger dit någon pinne, utan förlitar sig på att nästa kund lägger dit en pinne innan de börjar lägga upp varor. Det krävs lyhördhet och flexibilitet för att undvika onödiga kökonflikter.

2007-11-20 @ 16:56:38
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Annaa M

Självklart att lägga dit pinne bakom sina varor! Allt annat bemöts med brutalt våld här ute i förorten. Innefattar alltså även om bakomvarande är för snabb och börjar treva efter en pinne bakom ryggen på den som just lagt upp sina varor. Oförskämt! Dessutom uppmuntrar man gärna framförvarande med ett vänligt tack när pinnen är lagd.

2007-11-20 @ 17:36:51
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Bra! Jag ska skärpa mig och konsekvent se till att pinnen kommer på rätt plats i rätt tid. Mitt beteende hittills har saknat konsekvens.

2007-11-20 @ 20:46:15
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Mikkelkamilla

This This Guestbook is professional and to the point. Very interesting GuestBook.

2010-04-09 @ 14:15:25
URL: http://mikkelkamilla.3steps.com
Postat av: Anonym

Det är många som verkar fått för sig att det är lag på att lägga ut pinnen EFTER sig. Skippa pekpinnarna! Det är frivilligt. Respektera att den som står framme vid kassan ska hinna med att lämna tillbaka ev kundkorg, kanske plocka något från kassamontrarna, ta kassar, plocka upp kort/kontanter, rabattkuponger och betala. Väntande kund i kön har ofta mer tid och är inte handlingsförlamad, utan kan själv lägga upp en pinne framför sina varor. Orkar man inte lägga upp en pinne framför sig så kan man bara vänta några sekunder tills rullbandet är tomt och sedan lägga på sina varor. Det viktiga är inte själva pinnen, utan att kassabiträdet kan skilja på olika kunders varor.

2011-06-10 @ 11:38:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0