Punkterad

Jag har inte hämtat mig än efter dagens panikmöte. I min bransch finns det ett viktigt begrepp: skiften, som kan ha olika dignitet. Det finns månadsskiften, kvartalsskiften, halvårsskiften, årsskiften och millenniumskiften. Ju mer sällan de inträffar desto mer skärrad är stämningen.


Nu lär jag inte behöva vara med en gång till när det är dags att byta årtusende, men årsskiften kommer och går. Plötsligt var det en chef på beställarsidan som insåg att det glappet mellan alla programbyten och närmsta årsskifte kommer att bli tre veckor och då drog han i nödbromsen; inget plattformsbyte denna sida 31 december.


Skälet han framförde var ungefär: Den som inget gör, han inget förstör. Skulle något skita sig i årsskiftet, så skulle han kunna hållas ansvarig. Om man då körde på samma gamla program man gjort sedan urminnes tider, skulle ingen i alla fall kunna ifrågasätta hans beslut; man gjorde bara som man brukar göra.


Förslaget från motparten var start tredje veckan i januari. Never, sa jag. Då är jag på semester i tre veckor. En semester som jag skjutit framför mig på grund av alla projektförseningar.


Nu är jag mer än less på alla dessa kycklingchefer. Människan ifråga har en massa att säga till om, men är totalt ointresserad av hur jobbet går och är bara rädd om sitt eget skinn. Nej, erbjud mig avtalspension och jag drar på direkten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0