Arbetsklimat

Jaha, så fick då Al Gore Fredspriset. Men idag var wikipedia inte alls lika alerta; det tog över 5 minuter innan man uppdaterade sidan med uppgiften. Trots att han var en av favoriterna.


Igår skulle vi ha ett möte precis kl 13 när litteraturpristagaren skulle tillkännages, så jag bad om två minuters uppskov och när vi drog igång mötet uttryckte både jag och Yngsta Kollegan vår glädje över nobelkommitténs val i år, varvid vår chef hade en utläggning i stil med:


- Jag fattar mig aldrig på hur den där  Nobelkommittén tänker. Ju mindre lästa författare och ju mer obegripliga böcker, desto större möjligheter att få priset. Det är likadant varje år.


Men hallå! Både årets pristagare och förra årets, är knappast varken olästa eller obegripliga. En del människor har förutfattade åsikter och likt Skrållandockor är det bara att dra i ett snöre på magen, så rapar de upp den. Och det sa jag också, men jag utelämnade Skrållandockan.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Säkert har både Al Gore och det här FN-organet gjort goda insatser för klimatfrågorna. Men var inte det här en fredspris?

2007-10-13 @ 04:58:05
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Jag tror att man tycker att det är ett fredspris i förlängningen. Om man inte gör något åt växthuseffekten kommer det påverka konfliktsituationer, när människor tvingas lämna drabbade områden.

2007-10-13 @ 10:57:15
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Inga M

Jo, det kan väl äga sin riktighet. Men finns det inte tillräckligt många väldigt påtagliga konflikter i världen omgivna av väldigt mångas försök att få till stånd fredliga lösningar för att kunna hitta någon pristagare som inte är så långsökt?! Med den definitionen ovan så kan ju i stort sett vilken god gärning som helst rymmas under epitetet fredsprisvärd.

2007-10-14 @ 08:20:13
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Annela

Men då var det väl ändå bra att Al Gore fick det tillsammans med FN-organet. De har väl både pengar och auktoritet att påverka resten av världen.

2007-10-17 @ 17:40:29
URL: http://www.annelas.blogspot.se
Postat av: Steinariqra

Your website is extremely interesting

2010-03-02 @ 11:19:12
URL: http://steinariqra.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0