Ingen reklam

Jag vet inte vad som hänt, men jag har varit riktigt arbetssugen flera dagar i rad. Hunnit med att göra flera nya program och identifierat och åtgärdat flera buggar. Det var inte dåligt! Först när klockan slog 18 slet jag mig och tog bussen hem.


Nu är hösten verkligen här och dagsljuset räcker inte alls den delen av dygnet jag tillbringar hemma. Ännu en gång förbannar jag mina korkade förfäder, som vandrade så här långt norrut. Förmodligen kom de hit ett år i början på maj och tyckte att allt verkade så lovande. Sen i oktober var det för sent att vända söderut. Om det var minsta GO i mig skulle jag emigrera.


När vi åkte på semester senast, satte vi upp en ingen-reklamlapp för att inte brevlådan skulle svämma över. Så nu får jag bara adresserad reklam. Idag fick jag två erbjudanden. Ett från Holiday Club, som ville sälja andelslägenheter och lockade med både skidåkning och golf. Var har de fått min adress ifrån? Jag varken skidar eller golfar.


Nästa supererbjudande kom från Resurs Bank. Nu vill man värva mig som kund genom att locka med att jag på det viset skänker pengar till Cancerfonden. Jag gillar inte sådana konstruktioner; de vill få mig att känna mig givmild genom konsumtion, samtidigt som banken själv gör sig en hacka.


image271

Nej, KPA, GodEl eller andra som vill smyga mig snällare: sluta med det. Om jag vill vara snäll så är jag det alldeles på egen hand. Dessutom går inte pengarna, som Cancerfonden får, till forskning. Man köper aktier för pengarna och det är avkastningen från dem, som går till forskning.


(Ett undantag är pantautomater. Där trycker jag på ge bort-knappen. Jag vet inte hur många gånger jag ändå slängt lappen, när jag hittat den flera dagar efteråt.)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0