Kassa köer

Dagens snabbkassor är verkligen inte snabbare. Numera är det inte antalet varor, som avgör hur snabbt det går i kassakön; det är själva betalningsproceduren. De här myntboxarna som tagit över världen är lusiga och knöggliga sedlar tar tid.


Eftersom jag är rastlös av naturen har jag min egen vetenskapliga metod när jag väljer kassakö, där jag väger kölängd, kösammansättning, kassapersonalens kön och utseende och varumängden mot varandra.


Oftast brukar jag välja rätt kö, men i somras gjorde jag ett misstag. En man framför mig hade högst fem varor och kändes helt ofarlig tills det var dags att betala. Jag borde ha tagit varning av det slitna gitarrfodralet. Mannen var gatumusikant och betalade 82:50 med mynt.

image266

Dagens lunch inhandlade jag i snabbkassan på ICA. Den brukar vara bästa val och kassörskan tog mitt äpple och undrade om det var svenskt.

- Ja, om det finns svenska äpplen så väljer jag dem.

- Jag vet, sa hon.


Hoppsan! Förra veckan korrigerade jag henne och fick beröm för min ärlighet på köpet. Med rätt kod blev äpplet en krona dyrare. Men det handlar inte om priset. Jag håller alltid koll på vilken PLU-kod man registrerar frukten. De flesta kör stenhårt med koden för Jona Gold, så fort man köper röda äpplen.


Vem vet, nästa år kanske inte ICA köper in några svenska äpplen. Enligt deras interna statistik är det ju ändå ingen som köper dem.


Kommentarer
Postat av: alexandra

nice blogg :D

2007-10-01 @ 14:49:02
URL: http://Aliza.webblogg.se
Postat av: frktjatlund

thank you

2007-10-01 @ 19:47:48
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0