Morgonmöte

Äntligen hade det kompakta molntäcket fått ge vika för en härligt molnfri hösthimmel. Vintersäsongen kröp med all önskvärd tydlighet närmre. Konstgräset på Zinkens IP hade ersatts av konstisen och nu for Dahlander runt med ismaskinen i var efter varv. En uppgift som han föredrog, framför att hålla efter en massa korpgubbar som ägnade morgnarna åt meningslösa fotbollsturneringar.


När Victoria passerat uppfarten till SÖS kom hon just på att frukostägget låg kvar på diskbänken. I hörnet på nästa höghus gick hon in på fiket Bisquit och köpte en macka. Framför stod två personer, undersköterskan Emma Wahlberg och byggaren Stefan Ekdahl.


- En mörk med ost och skinka, beställde undersköterskan. Bra val, tänkte Victoria eftersom hon tänkte köpa en likadan.

- Det blir 16 kronor. Emma lämnad över en tjuga.

- Har du en krona, undrade Slavenca som hade ont om växel.


Stefan stod och trampade otåligt. Hans vräkiga pick-up stod dubbelparkerad och hindrade trafiken.

- Är det oliver på den där stora med brie och salami, frågade han med en min som visade vad han hade för uppfattning om oliver. Svaret var negativt.

- Då tar jag en sån.

- Det blir 47.


En tanke slog Victoria med kraft: Män är bildligt talat stadsjeepar och kvinnor är på sin höjd cyklar. Män förbrukar en massa energi utan att ge tillbaka i motsvarande mån. Kvinnor är energieffektiva ekonomimodeller, som utför 70 % av arbetet på den här jorden.


Undersköterskan Emma åker kommunalt till jobbet och Stefan tar sin brontosauriusbil, Emma nöjer sig med lilla mackan medan Stefan självklart ska ha en som är minst dubbelt så stor. I väskan har bär Emma på den matlåda som efter uppvärmning i mikron, kommer att fungera som lunch. Stefan och polarna tar bilen till WKB vid Globen, och blandar glatt fläsk och löksås med wokad kyckling eller ärtsoppa och annat från buffédiskarna.


I bilen mot jobbet satt Stefan och tvinnade fundersamt på sin breda, manglade halskedja i guld.

- Det vore inte fel med ett riktigt fint armbandsur. Tag Heuer eller Breitling, hmmm.


Dn hade en artikel i ekonomidelen; exklusiva handväskor till uthyrning.

- Det vore nåt, tänkte Emma. Jag kanske ska gå in och kolla på fnitter. Tänk att få gå runt med en sån där riktigt svindyr väska, även om det bara är till låns.


Annars tänker Stefan mycket på sin hälsa, det är inte tu tal om det. Träning är en viktig det av livet och för att bygga muskler krävs det mycket mat. Och inte bara mat; proteindrycker och andra tillskott är ett måste. Att det tär på ekonomin är sånt man får ta, brukar han försvara sig med.


Emma är också medveten om att motion är viktig för hälsan och tar en promenad ihop med Sandra, en gammal kompis från vårdgymnasiet. Båda fick varsitt par stavar i julas och strosar runt lite lätt i Hagaparken ett par kvällar i veckan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0