Resesällskap

image354Ni får ursäkta, men det blir mycket begravning just nu. Men det är sånt, som av naturliga skäl, rör sig i mitt huvud.


Treans barn fick välja saker som de tyckte att pappa skulle ha med sig i kistan. De båda pärlplattorna med deras namn var första valet. Sen varsin leksak och det blev en legobil och en liten docka. Dessutom två mjukisdjur, en hund var från deras samlingar. Och det var deras egna favoriter, som de avstod från.


My hade dessutom gjort en liten teckning på grönt papper, som dagispersonalen plastat in. Motivet var familjen. Hon hade skrivit allas namn, men Treans namn var skrivet med vit krita och syntes knappt. Som om han var på väg att bli osynlig och försvinna. Alla familjemedlemmar också hade varsitt rött hjärta, men Treans var överkryssat med ett stort svart kryss. Det slår ju inte längre.


Maken och Svärdottern var på Skogskyrkogården och alla barnens saker stoppades ner i kistan. Där låg Trean i sin fina skjorta och såg fortfarande så stor och stark ut i kroppen. Hela situationen är verkligen ofattbar!


Kommentarer
Postat av: Helena

Ni har en tung tid och visst förstår vi var dina tankar är.
Skogskyrkogården är väldigt fin och harmonisk.

2008-04-23 @ 21:46:24
URL: http://skogsmyrans.blogg.se
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Inte behöver du ursäkta dig för att du och din familj råkat ut för är det värsta som kan hända. Skriv så mycket du kan, du har min allra allra största förståelse. Jag tänker ofta på er och det ofattbara som hänt.
Kramar från Nicoline

2008-04-23 @ 22:57:58
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: SolSkuggan

Barnen verkar vara de som allra bäst hanterar sorg och svårigheter på ett rationellt och logiskt vis.. Men det förvånar egentlligen inte och 3:ans barn är helt fantastiska.
Inte för inte heter det "varav hjärtat är fullt talar munnen" Fortsätt du skriv om allt det svåra allt som sysselsätter dina tankar. Jag skulle nog tycka att annat var underligt.

2008-04-24 @ 07:36:49
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: Annela

När det hemskaste har hänt blir man tokig om mn inte kan tala eller skriva om det. Barnbarnen hanterar sin pappas död på ett så naturligt sätt och teckningarna säger allt. Ibland önskar jag att vi vuxna kunde vara lika rationella och naturliga när döden drabbar oss.
kramar...

2008-04-24 @ 10:00:07
URL: http://www.annelas.blogspot.com
Postat av: frktjatlund

Tack för alla snälla ord!

2008-04-24 @ 13:23:38
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Stora Y

De varmaste vackraste tankarna sänder jag dig!

2008-04-26 @ 00:55:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0