Bäst före 2008-08-26

(Tänkte lägga ut detta i tisdags ...)

Lite semesterspaning


Böcker

Semestermottot brukar var en bok om dagen. Dag ett blev jag klar med en gammal Nesbö,och dag 2 tog jag senaste delen i Damernas detektivbyrå. Fortfarande samma trevliga ton om fullständigt triviala saker. Nu har jag gått i barndom och börjat med en Ed McBain. Kanske inte riktigt i barndom, men återfallit till tidigt 80-tal då vi hade en riktig Eddanperiod under en semester.


Den aktuella heter Fat Ollies bok, och för varje sida blir jag mer och mer övertygad att Leif GW Persson fått hela idé med omöjlige kommisarie Bäckström från fat Ollie. Samma ohälsosamma kroppshydda, självgodhet, samma fördomar och dumhet. Trots det lyckas de båda snubbla över lösningar på fall de har hand om.


Badbyxor

Jag såg i bladet förra veckan att Justin Timberlake har gjort en krumelur i en film. Han stoltserade med ett par riktigt skämmiga speedos. Skämmiga i USA och hos oss. En journalist påpekade vid ett intervjutillfälle att den typen av badbyxor inte alls är ovanliga i södra Europa. Dagens uppskattning är att ställningen är 50/50. Många iItalienare gillar fortfarande kroppsnära saker.


Musik

Klockan har passerat 22.00 och vi har flera musikscener inom hörhåll från vår balkong. Västerut spelar ett jazzkapell. Det låter inte alls oävet. Hade jag inte varit så däst och orolig i magen hade vi gjort en avstickare dit efter middagen.


(Jag har väntat hur länge som helst på att få anledning att använda ordet kapell ihop med musik. En släkting pratade gärna om barnbarnet som spelade i ett musikkapell. Kusiner och andra yngre bara rös eftersom han var en relativt framgångsrik rockmusiker.)


Västerut har magdansen börjat. Gnäll, gnäll, klapp, klapp, skrammel, skrammel fyller luften. Vi hamnade vid samma middagsbord som underhållningsavdelningen och jag tvivlar starkt på att tjejerna i den gruppen har så mycket mage att dansa med.


Cikakadorna filar på med sin musik i pinjéträden och skiter fullständigt i publiken. Den mänskliga vill säga.


Väder

Jo, det har vi haft hela tiden. Strax över 30 skulle jag tro.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Jag fattade inte riktigt hur snabbt speedosarna försvann här. Beror förstås på att jag aldrig är på svenska stränder. Och på spanska såg jag dem absolut för två år sedan, säkert mer än 50 procent där eftersom det mest var spanjorer. (Om man räknar bort alla vindsurfarna men de var ju inte på samma stränder!)



Sonen berättade med fasa i rösten om att det tagits fram ett par speedos till lätt utvecklingsstörde kusinen hos släkten i somras när de skulle ut och bada. Sonen hade fått stoppa tilltaget som han närmast betraktade som ett övergrepp.

2008-08-28 @ 13:07:47
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Rutan

Min kommentar utvecklade sig till ett eget inlägg.

2008-08-28 @ 21:01:19
URL: http://rutan.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

annaa; jag är beredd att hålla med sonen. Men om jag ska var lite elak, så är nog italienaren i gemen lite retardo. Så speedos är säkert rätta plagget.



rutan; jag såg det och fick än en gång erfara hur den som spinner vidare på en av mina storslagna tankar får fler kommentarer än jag. Vad gör jag för fel?

2008-08-29 @ 15:45:02
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0