Blocketfynd

Något för Svärdottern? Nja, den tvättmaskinen lär nog inte få plats i hennes badrum. Möjligen om man tömmer det helt och hållet. Men samma typ stod i moderns hyresfastighet långt i på 90-talet.


Jag minns hur man till att börja med fick mata den med 25-öringar för att värmen skulle fungera. När mynten avskaffades blev värmen gratis. Men man fick passa sig så att vattnet inte blev för varmt, eftersom den saknade termostat.


Gissa om tanterna blev glada när värden ersatte maskinen med modernare doningar? Då blev det vilda protester på somliga. Inklusive modern.



Men vad sägs om en sådan här snabbdiskande maskin på köksbänken? Svärmodern hade den här modellen och visst var den snabb.  Och det var nog det enda som var positivt med den.

Förutom att den var ful så tog den stor plats, var bullrig, jobbig att fylla och tömma och dessutom var den inte automatisk. Nej, man fick passa den för att vattnet skulle fyllas på och tömmas ut vid rätt tillfällen.


Men det var ganska kul att kolla på disken som snurrade runt inuti. Om man inte hade något annat för sig.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Vi har en mycket liknande tvättmaskin i vår tvättstuga. "För grovtvätt." Fast numera är värmefunktionen avstängd så den går bara på varmvatten.



Diskmaskinen stod i min kompis föräldrahem. En fin snobbsak som visade att det fanns en rationellt tänkande husmor i familjen samt hyggligt med pengar!

2008-12-02 @ 13:23:42
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Rutan

En sådan hade vi i mitt föräldrahem och som komplement en brygghusgryta, en sån där stor där man kokade vittvätten. Kommer mina barn att bli nostalgiska över en liten toppmatad Cylinda från 80-talet?

2008-12-02 @ 14:22:24
URL: http://rutan.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

annaa; hos oss tog de för några år sedan bort min enda orsak till att ha tvättstugan, en modernare 12-kilosmaskin som svalde mattor, överkast och täcken. Nu är maskinerna inte mycket större än lägenhetsvarianterna.



rutan; när jag var sommarbarn tvättade man i en bryggryta, som värmdes med öppen eld. Och jag kan bli nostalgisk över en toppmatad Cylinda, speciellt om den har separat centrifug.

2008-12-02 @ 18:53:47
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0