I valet & kvalet

Jag trodde att jag skulle vara hjälpt av att prenumerera på Råd & Rön. De gör en massa tester och ställer upp resultaten i tjusiga tabeller och sen ska det bara vara att ta något prisvärt i listan. Men så enkelt är det inte.


De där Bosch, Siemens, Miele och Elektroluxvidundren som finns i deras tester hittar man inte ute i affärerna. R&R testar t ex diskmaskinen Bosch SGU45M72SK med gott resultat, men den finns varken hos Siba eller hos Elgiganten. Där har man modeller med de skönklingade namnen SMU50M02SK och SMU50E12SK. Likadant är det med tvättmaskiner och torktumlare. It's a jungle out there! helt enkelt.


Det är Svärdottern, som behöver nya vitvaror. Eftersom hennes gamla lägenhet är en bostadsrätt, så ingår disk- och tvättmaskiner i försäljningen. Tvättpelaren var mindre än ett år gammal, men diskmaskinen är ingen större förlust. En gammal Whirlpool där bestickkorgen var försvunnen redan vid Treans inflyttning.


Det verkar som man får handla på rekommendationer och/eller magkänsla. Jag har under alla år varit Cylinda trogen, men senaste tvättmaskinen är jag inte så nöjd med. Själva tvättresultatet är inte det bästa. Och jag gillar inte deras nationalistiska reklamtema med "Sverigetorken" och "svensktillverkad", som står tryckt med stora bokstäver på maskinerna.


Tvåan har Bosch i både kök och badrum och är nöjd med sitt maskineri. Jag får kolla vidare, helt enkelt.


Kommentarer
Postat av: Telefonissan

Ja det är konstigt med de där beteckningarna. Tror delvis det har att göra med lågprisfirmornas lägsta-pris-garanti. Eftersom en viss serie görs endast för just deras kedja så kan man förstås inte hitta den billigare någon annanstans.



Bosch tvättmaskin här funkar bra. 1400 varv centrifug behövs om man hänger tvätt i lägenheten. Siemens diskmaskiner är utmärkta. Reagerade som du på Cylindas svenska flaggor! Personalen i den utmärkta butiken tyckte inte att Siemens kvalitet var något att skryta med dessutom.



Jag har försökt undvika att köpa vitvaror på SIBA eller Elgiganten. Har ett par riktigt bra vitvaruaffärer här i stan som är relativt billiga, allmänt pålitliga, kör hem maskinerna osv. Tror att prisläget är aningen högre i Stockholm av någon anledning.

2008-12-02 @ 14:14:48
Postat av: Telefonissan

Nu blev det tokigt. Det var Cylinda som jag blev avrådd att köpa till förmån för Siemens.

2008-12-02 @ 14:22:15
Postat av: frktjatlund

tfn; du har alldeles rätt om lågpriskedjorna. De har ofta annat, dvs sämre, sortiment än "riktiga" affärer.

2008-12-02 @ 18:56:33
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0