Sicko

Jag surrade med Syrran. Hon mår inget vidare och har inte gjort det de senaste åren. Diabetes och övervikt kräver sin tribut i form av ständig värk i leder och hjärtproblem. Senaste tiden har hon varit sjukskriven till 25 %. Nu är det slut med det. Trots läkarintyg. Försäkringskassans nya direktiv har slagit till: Kan du ta dig till jobbet, så är du arbetsför.


Det lönar sig inte ens att bli förbannad på Försäkringskassan. Handläggarna gör ju det de ska. Men det kunde varit värre.


Hennes granne, som är byggjobbare, bröt foten.

- Nix, pix. Ingen sjukskrivning där heller. Du får ta taxi till jobbet och är man på jobbet, kan man inte vara sjukskriven. Det är helt mot reglerna.


Varför går man inte hela vägen och avskaffar den allmänna sjukförsäkringen. Privatiserar hela baletten och sen kan Michael Moore komma hit och göra en avslöjande film. Nej, förresten någon kan göra en film redan nu över alla absurda konsekvenser av de nya direktiven.


Kommentarer
Postat av: Inga M

Håller med Dig. Det heter ju att om man inte kan utföra sitt vanliga jobb med den krämpa man drabbats av så får man söka något annat som funkar. Och man tar ingen hänsyn till om just det jobbet finns eller finns på orten, det är AFs problem och den sjuke får flytta dit jobben finns.
Med den praxisen kan man avskaffa hela sjukförsäkringen och hänvisa till jobb som sängprovare på IKEA. Det kan alla utföra till o med när man närmar sig medvetslöshet och totalförlamning. Om det bara finns två såna jobb i landet är ju inte kassans bekymmer. Byggnadsarbetare med bruten fot kan slänga sig i väggen alltså!

2008-02-26 @ 15:55:54
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: En liten tant

Det är helt obegripligt att det har fått bli på detta vis. Men det är klart -politikerna jobbar fast de de är sjuka. Åtminstone jobbade ju Göran P när han skrevs ut från sjukhuset efter höftoperationen... föregick med gott exempel eller...?

2008-02-26 @ 20:40:44
URL: http://tant.webblogg.se
Postat av: frktjatlund

inga; ja, det är horribelt hur det blivit. Jag undrar hur det skulle gå med a-kassa/sjukpenning om man av principiella skäl vägrar ta ett jobb, typ kontrollera minor.

tanten; politiker är en sort för sig. De jobbar tre veckor efter förlossningen. Borde inte alla göra det egentligen? Då skulle man kunna strunta i pappa/mammafördelningen av föräldraförsäkringen.

2008-02-26 @ 21:01:40
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Inga M

Politikernas "arbetsvillighet" måste
uppmuntra kassan; byggnadsarbetaren med bruten fot kan ju bli yrkespolitiker. Att det bara finns ett enda jobb som statsminister är ju inget att ta hänsyn till för sjukkassan, det är ju ett arbetsmarknadsproblem!

2008-02-27 @ 08:59:23
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0