Packad

Eftersom mitt ressällskap är en fullfjädrad skrivbordtrapper är jag tvungen att hålla packningen till ett minimum, 25 liter är största tillåtna volym. Vad betyder det i praktiken? Jo, om jag omvandlar det till en kollolista i locket på resväskan (läs ryggsäck) så skulle det stå


1 kofta

2 t-tröjor

1 sovtröja

1 linne

1 par byxor

1 kjol

5 underbyxor

1 regnponcho

1 par sandaler


I övrigt tillgrep jag Heidipackning. I första boken om Heidi finns det en beskrivning av hur hon för att inte behöva bära så mycket på resan till morfar har det mesta på sig. Jag hade en hel del på kroppen på resan och det var jag glad för. Hanoi var inte särskilt varmt. Alla huttrade och frös och jag genomled kylan med dubbla koftor och strumpbyxor under brallorna. Jacka var bara något för mesar.

När guiden sa att det var helt OK att byta om till middagen, vände jag ena koftan ut och in.

image313

Det var inte bara kallt och stökig trafik i Hanoi. Jag begriper inte hur de fick elektriciteten att funka. Luftledningarna gav mycket övrigt att önska. Men de kanske inte var elen som var tilltrasslad utan telefonledningarna. Vad vet jag? De flesta lokala verkade förlita sig mer på sina mobiler än det fasta nätet.

Kommentarer
Postat av: SolSkuggan

Absolut att du skulle matcha peeerfect till nästa programledare för packat och klart! Förresten, går det programmet än på TV.. Vad vet jag som
inte sett TV på 7 år nu.
25 liter.. Hur i tusan omvandlar man det i kläder.
Kom snart hem bästa du, känner att jag snart får ont i magen..

2008-01-28 @ 22:10:13
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Oj vilket virrvarr av sladdar. Undrar hur det skulle gå om någon ramlade ner från en balkong i det trasslet. Så uppfinningsrikt att vända på tröjan och så är man middagsklädd.
Det är så spännade att följa era upplevelser på resan. Hoppas ni har det bra.

2008-01-28 @ 22:54:10
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: Anonym

solskuggan; jag har också noll koll på tv. I alla fall just nu. 25 är inte särskilt mycket kläder alls, ungefär min lista.

nicoline; maken på 1,85 gick då och då in i sladdtrassel och den vietnamesiska guiden blev lite förfärad och ursäktade sig med att ledningarna var avpassade för infödingarna.

2008-01-29 @ 09:22:30
Postat av: Inga M

Vore inte enkelt att reda ut strömavbrott här!

2008-01-29 @ 20:39:23
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Pellevilja

Hi, how did you have the time to update you web site if you are so busy as your picture in your home page ? Good luck for your interesting links pages.

2009-11-27 @ 08:34:28
URL: http://pellevilja.myblog.es

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0