Vems är felet?

Jag skyller på svenska killar. De är så blasé och bekväma av sig att svenska tjejer inte vet hur de ska föra sig ute bland folk. Att allt inte är som hemma, när man är utomlands. Som Blodinbellan t ex. Svenska killar vet att de inte behöver anstränga sig, det gör flickorna så gärna. Så har det varit länge.


Föreställ er Cypern någon gång på 1980-talet. På stranden befinner sig, som vanligt, en pelikan. Förutom fågeln så även ett gäng bollspelande svenska killar, ett annat gäng bollspelande engelska soldater och en tredje gruppering av cypriotiska killar. Plus en massa andra, förstås.


Över sanden går tre svenska tjejer utan bikini-bh. Unga flickor hade börjat sola topless hemma i Sverige. Först passerade flickorna de svenska pojkarna. Inte en reaktion, tuttarna var inte värda som en blick från deras sida. Bollspelet fortsatte precis som tidigare.


De engelska soldaterna höll till lite närmre vattnet och när svenskorna passerade tvärstannade bollspelet och vilda diskussioner uppstod grabbarna emellan. Ingen var oberörd och några vågade sig på att ropa efter flickorna.



Men de cypriotiska killarna nöjde sig inte med prat. De rev fram kameror och rusade efter tjejerna. Här fanns det möjligheter att få intressanta motiv. Men för att inte verka alltför framfusiga låtsades de inhemska fotograferna vara fängslade av strandens gamla pelikan. En mycket fotograferad fågel den säsongen.



(Sen är jag fascinerad över att en massa tunga, mångordiga politiska bloggare hänger med i Bellans blogg, så till den milda grad att de vet om raderade inlägg och deras innehåll)

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Det är intressant att läsa kommentarerna. I Expressen finns ju åtskilliga kritiska, förstås. Men också en del som blir djupt upprörda så fort det antyds något om att tjejer kanske inte kan uppträda hur som helst utan risk. (Alla tar ju avstånd från våld, men det hjälper inte.) I hennes egen blogg var de positiva påhejande kommentarerna betydligt fler. Det säger en del just om de svenska tjejerna. Frågan är vad? Att de är korkade och inte har begripit någonting? Eller att de är tuffa som fan och inte bryr sig om unkna normer, någonstans? Jag skulle förstås önska att det vore det senare.

2008-07-22 @ 11:29:06
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: Rutan

Tjejerna tycker själva att de är tuffa som fan och klär sig utmanande eller knappt alls, super som hamnsjåare och begär sen att de ska bli respekterade i ett land med en annan kvinnosyn än i Sverige. Och svenska killars kvinnosyn har ofta en hel del övrigt att önska, vilket de borde ha märkt. De driver ett spel som de inte förstår, tjejerna.

2008-07-23 @ 01:19:28
URL: http://rutan.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Nej, jag förstår inte att tjejerna inte begriper sitt eget bästa. Att de hela tiden ställer upp på underliga spelregler, där de hela tiden är förlorarna.

2008-07-23 @ 08:49:16
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0