Ingen rök utan eld

Jag är glad att jag har ett jobb. Om inte så skulle jag nog tillhöra de fördömda 25 procenten som inte skulle söka alla de jobb som arbetsförmedlingen skulle anvisa mig. Jag är helt enkelt inte beredd att arbeta med vad som helst.


Bland annat finns det branscher som jag principiellt inte skulle vilja bidra till. Ett toppenjobb på Bofors går bort i förstasorteringen. Ett arbete för en politisk eller religiös organisation är också knepiga saker när man inte delar deras åsikter. Skulle jag bli anvisade jobb på en tobaksaffär skulle jag inte ens behöva fundera. Spel och nikotinprodukter går bort direkt.


Listan kan bli lång, så jag har full förståelse för att det finns skäl för arbetssökande att inte alltid söka alla lediga jobb. Men däremot fattar jag inte varför man ljuger om saken.


Apropå nikotin så röker den nya medarbetaren. Hon tycker att hon hamnat i gott sällskap på det viset. Jag är inte helt överens. Vår arbetsplats är rökfri och de som vill blossa måste göra det i ett dragit hörn utanför. Eftersom ingen på gruppen röker inskränker sig hennes röktillfällen till lunchpromenaden, den som hon tar med mig för att inhandla maten.


Nu när inomhusmiljöerna oftast är rökfria, blir man ständigt ofrivillig passiv rökare på en massa utomhusställen. Står man och väntar vi övergångsställen nära tunnelbanan får man sällskap av klasar med rökare. Det är som ett tvång att slita upp cigaretter så fort man lämnat buss eller tåg. Sträckan mellan Gullmarsplan och Globen kan vara en riktig Golgatavandring där jag får parera mellan olika arbetskamrater som bara måste röka mellan buss och arbetsplats.


Nya kollegan hoppas på att nya jobbet ska ge nya vanor och att hon ska kunna lägga av med rökningen. Det hoppas jag också!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Monty Phyton är rätt kul, ojämna - men kul, Schyffert är vanlitgvis inte kul, men kul nu - kul! Moore har oftast rätt, men det blir för mycket.
Janne Josefsson är mest jobbig, tendensiös. Försäkringskassan är...say no more...Swayzee är väldigt sjuk. Skipper är jobbig, dr Phil är på dekis. Pimpa en bil - är så dumt, så det inte är sant.
Med vänliga hälsningar och förhoppning om en trevlig och på alla sätt mysig fredagskväll, anhåller åsiktspolisens underavdelning i Sundsvall - att få rekommendera sig!

2008-03-14 @ 19:09:06
URL: http://latmasksamtal.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Tack ska du ha! Det är en mänsklig rättighet att ha åsikter. Ju fler, desto jobbigar för omgivningen. Det gäller dessutom att byta åsikt titt och tätt. Sånt förvillar alltid motståndarna.

2008-03-15 @ 18:00:17
URL: http://frktjatlund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0