Löften

Idag har jag firat långhelgen med att koka disktrasor. Det är lite panchovarning över sånt, men varför slänga två trasor, när de bara är lite ofräscha? I yngre tonåren tyckteTvåan att mitt traskokande var asäckligt och lovade dyrt och heligt att aldrig upprepa det i sitt eget hem. Jag vet inte om hon hållit sitt löfte.


Lite opålitlig är hon, för hon lovade en annan sak i samma ålder och det vet jag att hon aldrig höll. Av någon outgrundlig anledning retade Maken sig på att barnen och deras kamrater tog såna mängder med toapapper. Man såg riktigt hur kröp i honom när han hörde hur någon unge fick toarullen att gå i spinn.


Vid en pappersuppgörelse sa Maken till Tvåan:

- När du får ett eget hem, ska jag komma hem till dig och göra likadant.

- Ha! Du kan ju alltid försöka. Jag ska inte ha några toarullar. Hemma hos mig ska vi torka oss med McDonaldsservetter.


Det gör de inte. Men och andra sidan har inte Maken uppfyllt sitt löfte heller.


Förutom panchovarningen, så märker jag att jag blir mer och mer lik min egen mor. Inte lika pedantisk, men idag avstod jag från att följa med på Lautrecutställningen till förmån för att koka disktrasor. Traskoket ingick i min egen Rent Husaktion. Jag valde alltså att utföra hushållsnära tjänster före kulturella upplevelser. Det är inte klokt!


Men nu kan jag stäcka ut mig i soffan i mitt nystädade hem och läsa sista kapitlen i Peter Robinsonboken. Det är också en upplevelse.


Kommentarer
Postat av: Fia

Vänta bara, rätt som det är står dina barn också och kokar disktrasor. Alla vanor som barnen avskyr och dyrt och heligt svär att de aldrig ska hemfalla åt brukar gå i arv förr eller senare.

2008-03-21 @ 17:49:37
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Rutan

Du diskar väl begagnade plastpåsar? Det gjorde jag av fattigdom redan i 20-årsåldern, och vem hade lärt mig det, om inte min mamma?

2008-03-21 @ 20:38:34
URL: http://rutan.blogg.se
Postat av: SolSkuggan

Jajamensan visst kokar jag trasor också ibland, varför inte förresten. Känner mig hur nyttig och klok som helst när detta infaller. Få saker gör mig så tillfredsställd som detta och då pratar vi stort...
Ha en fortsatt fin påskhelg.

2008-03-22 @ 09:31:24
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: En liten tant

Ja, samma här. Dessutom äter jag numera gröt och tycker till min förtret att det är "både billigt och gott". Den dag som min mor, som slutkläm i ett ett gräl under min tonårstid, triumfatoriskt slog fast skulle komma när jag en gång blev vuxen är alltså här.

2008-03-22 @ 12:58:15
URL: http://tant.webblogg.se
Postat av: Inga M

Förr när jag fortfarande ville vara en ordentlig husmor så kokade jag också disktrasor. Och inte vilka disktrasor som helst. Det var trasor som min mamma stickade !! De fungerade naturligtivs superbt med en extraordinär uppsugningsförmåga.

Numera så har jag i senkommet mammatrots upphört att använda trasor. De känns som äckliga bakteriehärdar utan den där ständiga kokningen så jag tar hushållspapper istället.

Förresten så borde Du ha förmyndare som kokar trasor istället för att gå på Lautrec!

GLAD PÅSK!

2008-03-23 @ 08:05:27
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Nicoline på Fädernegården

Jag gör också som mamma gjorde men jag är lite modernare.
http://www.epochtimes.se/articles/2007/02/05/11261.html

2008-03-23 @ 08:59:56
URL: http://nicolinefadernegarden.blogg.se
Postat av: Annela

Jag brukar slänga mina i tvättmaskinen. Kokt dem har jag aldrig gjort. Men mikron verkar ett vara et intressant alternativ.

2008-03-25 @ 10:48:55
URL: http://www.annelas.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0