Den som lever får se

If you can't use your head - use your Over Head. Eller om du inte har något vettigt att komma med, ändra designen. Så nu har jag bytt bakgrund, som mer speglar mitt virriga inre.


My var mer än nöjd med High School Musicalfilmen, trots att hon frågade "Varför blundar du, farfar" ett par gånger. Men en 56-årig man är knappast målgruppen.


Tvåan var på föräldramöte i veckan och där drog man upp nya riktlinjer för mathållningen. Bort med röda mjölken - in med lättmjölken, bort med smör/Bregott - in med Milda/Becel, plus in med lever en gång i månaden.


Jag tror att de blivit alldeles snurriga. Hur fettskrämda får man bli? Hur kan industriellt producerade fetter bli bättre än naturliga? Och när blev lever nyttigt igen?


När jag var liten körde mamma med ett matschema. Jag kommer inte ihåg detaljerna, men det var fisk på tisdag, soppa på torsdag, kyckling på lördag och nötkött på söndag. Dessutom lever en gång i månaden.


Lever var OK för alla utom Lillsyrran. Mamma ingick en pakt med oss äldre. Vi fick absolut inte säga att det var lever som serverades. Nej, det var falsk wienerschnitzel, panerad efter konstens alla regler.


- Det här måste vara lever, sa Lillsyrran.

- Nej, nej! Hur kan du tro det? Ser du inte att det är falsk wienerschnitzel? bedyrade alla andra runt bordet.


Så på fredag kan det bli Korvkaka för de små liven. Jag ryyyser!

Korvkaka
4 portioner

2 dl korngryn
4 dl vatten
5 dl mjölk
2 gula lökar
300 g lever
1 dl russin
1 ägg
1 msk sirap
1 tsk salt
1 pn vitpeppar
1 tsk mejram

Koka korngryn och vatten i cirka 15 min. Tillsätt mjölken och koka ytterligare 30 min. Hacka löken och den sköljda och putsade levern i matberedare. Blanda sedan i russin, ägg, sirap och kryddor.

Rör ner leversmeten i korngrynen. Häll allt i en smord form. Grädda i 200° 30-40 minuter.


Kommentarer
Postat av: Rutan

Underligt, nu när alla går tillbaka till den naturliga smörfettskosten. Har skolan helt missat det?

2008-11-16 @ 23:35:01
URL: http://rutan.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Man går på Livsmedelsverkets rekommendationer för bra skolmat och där är man fortfarande livrädd för animaliskt fett.

2008-11-17 @ 09:41:55
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Annaa M

En av mina barns stora besvikelser var när de insåg att flådd orm inte var flådd orm utan en remsa gris. Då slutade de äta våra beprövade ormrätter.



En gång serverade jag lever. De påminde i åratal varandra om det hemska köttet jag hade försökt få dem att äta.



Livsmedelsverket håller ju på att revidera sina kostrekommendationer just nu så det verkar vara fel läge att byta!

2008-11-18 @ 15:52:11
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Jag har inte ens vågat mig på att servera lever. Mest för att Maken skulle göra våldsamt motstånd. Sen är smaken väldigt speciell.



Det ska bli intressant hur långt LMV är beredda att backa.

2008-11-18 @ 20:01:05
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Jag har inte ens vågat mig på att servera lever. Mest för att Maken skulle göra våldsamt motstånd. Sen är smaken väldigt speciell.



Det ska bli intressant hur långt LMV är beredda att backa.

2008-11-18 @ 20:01:10
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0