Klasar

På mitt jobb jobbar det flera som lystrar till namnet Klas; en är min chef och en annan är mannen på Marknad. Båda har en sällsynt förmåga att förlänga redan långa möten. Idag ägnades förmiddagen åt ett möte lett av Marknadsklas.


Redan efter fem minuter visste jag inte om jag skulle skrika eller skratta, om mannen var allvarlig eller dum. Den självklara lösningen på alla säljares problem heter PowerPoint. Ju proffsigare bilder desto bättre är självklart lösningen. Speciellt om man klämmer dit ett webbgränssnitt.


Och ett säkert webbgränssnitt snyter man ur näsan hur lätt som helst, när man är säljare. Det är betydligt knepigare för oss andra. Vi som ska trolla fram verkligheten och nu har jag ägnat eftermiddagen åt diverse trollkonster.




Svärdottern har fått ett bud på lägenheten. Visserligen 100.000 under utgångsbudet, men det blir ändå vinst på affären. Köparna ska sälja sin villa och kan inte tillträda förrän 1 april, men har lovat att kompensera för dubbel boendekostnad.


Alltid något!


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Men så himla skönt då för svärdottern!

2008-11-12 @ 01:19:43
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Jupp, vi ska riktigt ropa hej när kontraktet är skrivet.

2008-11-12 @ 19:47:04
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Inga M

Exakt, man ska inte ropa hej förrän kontraktet är skrivet. Min son som varit i bostadsköparbranschen flera ¨gånger i Stockholm de senaste åren har varit med om flera konstiga saker. Bl.a. att lägenheten varit såld när han kom till kontraktsskrivning.



Och nu senast, den på Holändergatan, så var köpet uppgjort ena dagen, men sonen kunde inte skriva kontrakt då, så det skulle göras på förmiddagen dagen efter. Lägenheten hade legat kvar på budgivning under tiden och det kom in ett högre bud så han skulle inte få den. Men nu var han mer garvad och bjöd lika plus flexibel tillträdestid. Då fick han den ändå på mållinjen. Det här är en skum bransch hela vägen. Folk går ut ur och in i muntliga avtal på ett märkligt sätt som inte skulle vara accepterat någon annanstans och det hela verkar påhejat av mäklarna.

2008-11-13 @ 06:16:54
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Nej, man kan inte lita på nån. Knappt en själv.

2008-11-13 @ 10:11:26
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0