Storebror ser dig

Ica:s tidning Buffé låg på hallmattan tillsammans med bonuskupong och rabattkuponger. En nyhet "Mina varor" gav mig lätta rysningar.




"Nu får du som är stamkund lägre pris på just de varor du brukar köpa. ICA är först i världen att testa personliga erbjudanden till alla våra stamkunder. Vi kallar det "Mina varor".

Många kunder har hört av sig till oss och sagt att de vill ha erbjudanden på de varor de brukar handla.

Vi har lyssnat på önskemålen och gjort ett test under fem månader i Östergötland. Där har 75 000 av ICAs stamkunder fått individuellt anpassade erbjudanden. Det blev en så fantastisk succé att vi nu provar Mina varor i hela Sverige."


Jag tycker inte om att man lagrar uppgifter på vad jag handlar för att komma med rätt erbjudanden. Det kusliga är att alla utom en av varorna (fryst pizza) är sådana jag köper. Även om hemsidan bedyrar att man iakttagit alla gällande regler och att jag kan avbeställa tjänsten, så finns uppgifterna där.


Skulle jag dö knall och fall, kan jag tänka mig att mina konsumtionsvanor skulle vara intressanta för försäkringsbolag t ex.


Kommentarer
Postat av: Gubben

Nu väntar jag bara på Dressmans erbjudande "Du som alltid bär blå kalsonger av boxermodell..."

2008-10-14 @ 17:32:48
URL: http://gubben.webblogg.se/
Postat av: frktjatlund

Eller så kommer det erbjudanden från Viktväktarna "Du som väljer bland de generösa storlekarna; vet du att vi har flera nyheter i programmet från och med i höst ..."

2008-10-14 @ 19:35:31
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: HerrH

Eller så kommer det ett erbjudande från ICA som bevakar de som sitter och bloggar: "köp ett storpack med engångsnäsdukar till din dotter..." (se inlägget ovan). Vore inte det ännu värre?

2008-10-14 @ 21:20:36
Postat av: frktjatlund

Här försöker jag att inte avslöja barnbarnets identitet ...

2008-10-15 @ 09:22:39
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Telefonissan

Huva. Har varken ICA- eller Coopkort just av denna anledning. Vill kunna handla ett 6-pack ifred.

2008-10-15 @ 11:25:36
Postat av: Rutan

Jag tar gärna emot rabatt på Marabous schweizernöt och Sia-glass! Och parmesanost och det där jättedyra torkade nötköttet som jag köper i alla fall.

2008-10-15 @ 12:03:21
URL: http://rutan.blogg.se/
Postat av: Inga M

Asch det kanske inte stannar vid rabatter på högfrekventa varor. Det kan ju också tänkas att Gubben till slut får en påminnelse typ: Nu har Du glömt köpa tvättmedel, tänk på att de blå boxerkalsongerna Du brukar köpa behöver tvättas ibland. :-)



Det blir lite FRA över det hela med registrerade inköp. Jag har inga kort men det beror inte på ideologiskt ställningstagande mot spionsamhället utan på att jag är så himla kass på allt som handlar om att bevaka extrapriser, rabatter och sånt till vardags. Men jag är i gengäld rätt gniden när det gäller stora inköp.

2008-10-16 @ 09:42:42
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

inga; jag är percis tvärtom: gniden i smått men när det gäller större investeringar är jag inte lika noga.

2008-10-19 @ 18:43:37
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0