Humor

Det finns folk som tror att de är roliga, men som missar målet för att de t ex


  1. Håller långa utläggningar om något självupplevt.
  2. Håller långa utläggningar om något någon annan upplevt.
  3. Håller långa utläggning om upplevelser man redan hört.
  4. Håller långa utläggningar om poänglösa komplikationer vid resor, inköp m m.
  5. Tar över med: "Precis det där var min sysslings brorsas svägerska med om!" när jag inte ens en gång är klar med min underhållande historia.
  6. Berättar roliga saker som våra barn sa när de var små. Saker som riktar uppmärksamheten på den själva. Och inte på de intelligenta barnen.
  7. Kan alla Hasse Alfredssons Lindemän utantill.

Alltså: De här månniskorna tror att de har humor, men är inte särskilt roliga. Jag gillar ett snabbt tankeutbyte åt slänga- käft-hållet. Inte långa monologer, där en person tar upp etern i tron att de är otroligt underhållande.


Punkt 1-3 tror jag de allra flesta, inklusive jag själv, någon gång då och då halkar in på. Det är just längden och upprepningen, som stör. Svågern tillhör toppskiktet. Ett tag funderade vi på att tillverka reprisskyltar, som vi kunde hålla upp för att hejda honom.


Kategori 5 stöter man på då och då. Vi hade en lunchkamrat, som trots att hon var medveten om sitt störiga historiestjälande inte kunde hejda sig.


Typ 6 är Syrran. Hon har massor av barnhistorier på lager; alla med fokus på henne själv. "Tänk att Ettan rättade Tvåan och sa: Hon heter inte Anka utan Anga."


Värsta kategorin är sista punkten. Jag trodde att den kategorin var utdöd, men i torsdags träffade jag på en dinosaurie i form av mannen på marknadsavdelningen. Innan förfesten var slut hade han lyckats med konststycket att relatera två av Magnus Härenstams monologer. Ett tjugotal skrattade lite artigt. Utan tvekan hade han dragit en till om inte tiden runnit ut.


(Inlägg enligt punkt 4)


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Känner dem alla. Väl. Det gäller att våga säga ifrån. Till mig också. Det gör mina barn. Ett tag behövde jag bara säga "Jo, jag måste berätta, en gång..." - "När du var på Irland!Den har vi hört!" Orättvist. Förstås. De har inte hört alla än. Och det kommer nya.



En gammal bekant, urstockholmare, beskyllde mig för att härma Lasse Brandeby/Kurt Olsson. Han trodde att det var Kurtan som uppfunnit uttrycket "Himla."

2008-09-23 @ 15:18:45
URL: http://annaamattsson.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Mina barn faller mig i talet eller föregriper berättandet, de elakingarna.

2008-09-23 @ 16:29:06
URL: http://frktjatlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0